Vroege avondspits en drukte op de weg vanwege Pinksteren

Hoewel er 100.000 Nederlanders minder op vakantie gaan tijdens het pinksterweekeinde, verwacht Rijkswaterstaat extra veel hinder op de weg. Met name richting de kust, Veluwe en op snelwegen vanaf Duitsland zullen weggebruikers bumper aan bumper rijden aldus de Telegraaf.

Vooral vanmiddag worden veel files verwacht als toch nog 800.000 landgenoten hun vakantiebestemming gaan opzoeken. Ruim een half miljoen doen dat in eigen land, terwijl 300.000 mensen de grens over trekken naar vooral Duitsland, België en Frankrijk.

„Dat er minder mensen met vakantie gaan dan vorig jaar komt doordat we net een lange meivakantie achter de rug hebben. Daarin zijn ook veel mensen op pad geweest. Ook nadelig is dat Pinksteren dit jaar vroeger valt dan vorig jaar, toen het half juni was en zonniger”, zegt Thérèse Ariaans van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

Avondspits
„Weggebruikers moeten er rekening mee houden dat de avondspits vroeg begint en dat de files langer zullen zijn dan gebruikelijk”, aldus Rijkswaterstaat. „Ik raad vooral automobilisten die naar de kust en de Veluwe vertrekken aan extra reistijd in te plannen”, zegt Arnoud Broekhuis van de ANWB. „Op tweede pinksterdag wordt het vanaf het middaguur weer erg vol op de wegen.”

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: