VRT beschuldigt Opel opnieuw van sjoemelen, Opel weer pislink

Opel ontkent opnieuw ten stelligste de aantijgingen van de Belgische tv-zender VRT over de emissies van de Opel Zafira Tourer en de specifieke beschuldiging dat Opel in het geheim software-updates doorvoert met als doel de emissiewaarden van deze voertuigen te wijzigen.

Op basis van eerdere testresultaten was reeds duidelijk dat deze opnieuw geformuleerde aantijging elke grond mist. De nieuwe testen, die door de VRT geïnitieerd werden, zijn uitgevoerd met testcycli en testparameters die afwijken van de gestandaardiseerde certificatietesten.

‘Emissions Analytics', die de testen uitvoerde, verklaart zelf op pagina vier van hun rapport dat de uitgevoerde metingen "niet precies beantwoorden aan het proces voor typegoedkeuring". Dit betekent dat de testen weinig gemeen hebben met de officiële testen.

Derhalve zijn de vastgestelde emissiewaarden, alsmede relatieve verschillen ongegrond en ontbreekt het bij de algemene conclusies aan wetenschappelijke objectiviteit. Samengevat, zoals nu voorgesteld, ondersteunen noch de vastgestelde emissiewaarden, noch de relatieve verschillen de conclusies van ‘Emissions Analytics’ en de aantijgingen van de VRT.

Opel Astra Corsa Insignia Zafira CNG LPG 06

We hebben een veelheid aan vragen naar de VRT gestuurd om verduidelijking te krijgen over hun aanpak. Tot nu toe hebben we geen antwoorden ontvangen. Het behandelen van een dergelijk complex onderwerp als NOx en CO2-metingen in reële omstandigheden op een dergelijk onwetenschappelijk niveau geeft alleen maar aanleiding tot onzekerheid bij de klanten en bij het publiek.

Het rapport wijst alleen op de algemeen bekende en onderschreven verschillen tussen de prestaties van voertuigen tijdens de huidige labo-emissietest, die dringend toe is aan hervorming, en tijdens testomstandigheden op de weg. De introductie van de RDE-testcyclus (Real Driving Emissions) volgend jaar is een eerste stap in het wegwerken van deze verschillen, maar er is werk aan de winkel voor de regelgevers om de randvoorwaarden te bepalen voor de testen.

Opel/Vauxhall is actief betrokken bij deze problematiek. Wij zijn ervan overtuigd dat de auto-industrie het vertrouwen dient terug te winnen door het vergroten van de transparantie naar klanten en overheden. Het bedrijf heeft op eigen initiatief belangrijke stappen in die richting aangekondigd.

Zoals aangekondigd op 15 december 2015 en meer in detail toegelicht op 30 maart 2016, start Opel/Vauxhall in augustus met een initiatief om de NOx-uitstoot van SCR-toepassingen (Selective Catalytic Reduction) in dieselvoertuigen te verbeteren. Dit is een vrijwillige en eerste, vroege tussenstap op weg naar de RDE-wetgeving die van kracht wordt in september 2017.

Opel Zafira Tourer CNG EcoFlex 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: