VW CrossBlue Concept, stiekem ook voor Europa?

Volkswagen presenteert tijdens de NAIAS de CrossBlue Concept, een voorbode voor een nieuwe SUV die in Amerika geleverd gaat worden. Alhoewel Amerika? Gezien het feit dat deze SUV op het nieuwe MQB-platform staat zou deze zo maar eens binnen een paar jaar als Tiguan XL in Europa op de markt kunnen komen.

De CrossBlue is in de basis een auto met zes individuele zitplaatsen, maar de derde zitrij is ook als achterbank te gebruiken met als resultaat zeven zitplaatsen. Overigens is het op de tweede zitrij uitstekend vertoeven aangezien in de hoofdsteunen van de voorstoelen iPads geplaatst zijn.

volkswagen-crossblue-concept-1

Dat deze SUV géén kleine jongen is, is al duidelijk op de foto’s te zien. De lengte bedraagt maar liefst 4,99 meter, de breedte is 2,02 meter en met een hoogte van 1,73 meter kun je bijna staand instappen. Ter vergelijking: een nieuwe Golf 7 is driekwart meter korter en 28 centimeter lager. Ook het navigatiesysteem heeft overigens een groter scherm dan in de Golf 7, namelijk ruim 10,2”-inch.

Achter de derde zitrij is ruimte voor 335 liter bagage. Wie deze zitrij neerklapt, heeft de beschikking over 812 liter bagageruimte. Klap je ook nog de middelste zitrij neer dan heb je een ruimte voor een kleine 293 Ikea kasten oftewel 2.000 liter bagage.

volkswagen-crossblue-concept-2

De aandrijflijn bestaat uit een 190Pk sterke TDI gecombineerd met een tweetal elektromotoren. Deze elektromotoren beschikken voor over 55Pk en achter over 115Pk. Daarmee komt het gecombineerde vermogen volgens Volkswagen uit op 306Pk. Uiteraard beschikt deze aandrijflijn over een zestraps DSG-transmissie en lithium-ion-accu’s.

Het verbruik komt uit op 4,9-liter per 100 kilometer. Worden de elektromotoren ook nog gebruikt dan daalt dat naar 2,1 liter oftewel 1 op 48. Er kan 33 kilometer volledig elektrisch gereden worden. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 7,5 seconden, de topsnelheid ligt net iets boven de 200 km/h.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: