Waanzin: Nürburgring verbiedt ronderecordpogingen Nordschleife

Gisteren is bekend geworden dat het bedrijf Capricorn Nürburgring GmbH, het bedrijf dat eigenaar is van de wereldberoemde Nürburgring Nordschleife, het autofabrikanten verboden heeft om nog langer ronderecordpogingen te ondernemen op het 20,8 kilometer lange circuit in de Duitse Eifel.

Ze zijn nou echt helemaal gek geworden daar? Was uiteraard de eerste reactie van ondergetekende en waarschijnlijk ook die van jou. Want wat is er namelijk aan de hand? "Naar aanleiding van de tragische gebeurtenis afgelopen Maart, heeft de Duitse autosportassociatie (DMSB) snelheidslimieten ingevoerd tijdens races op de oude Nürburgring", aldus Carsten Schumacher, CEO van Capricorn Nürburgring GmbH.

De tragische gebeurtenis waar Schumacher aan refereert is een ongeluk dat plaatsvond tijdens een VLN-Endurancerace op 28 Maart toen de Nissan GT-R van de Brit Jann Mardenborough op een snel stuk van het circuit van de baan raakte en in het publiek terecht kwam. Daarbij raakten vier toeschouwers gewond en overleed een Nederlandse huisvader ter plaatse.

Nordschleife

Uiteraard een bijzondere gebeurtenis en absoluut een tragedie voor de familie van deze pappa, maar om daar nu snelheidslimieten op een circuit aan te verbinden, dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Iedereen weet dat autosport gevaarlijk is, ook als je in het publiek zit.

En hoe klein de kans ook is, het gaat weleens fout en dat moet je in mijn ogen accepteren als je naar dergelijke evenementen gaat. Capricorn, maar vooral de DMSB, denken daar dus anders over en vinden dat je racen moet introduceren met snelheidslimieten. Die waren al ingesteld voor de VLN-races op de Nordschleife en nu dus ook voor autofabrikanten.

Of dit slechts een tijdelijke maatregel is, is niet bekend, maar we kunnen ons niet voorstellen dat dit een permanente situatie is. In ieder geval moet je tot die tijd berichten zoals deze recordpoging of deze missen. Naast de Duitse Eifel ligt overigens ook een prachtig gebied dat schuil gaat onder de naam Ardennen en laat daar toevallig ook een mooi circuit liggen.

Prima alternatief toch?

Porsche 918 Spyder Nordschleife record 02 Alfa Romeo 4C Nurburgring Nordschleife record Pirelli wit 2013 02

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: