Waar rook is, is vuur: Ferrari verdacht van kilometerfraude

Tja, die had je niet zien aankomen! Een autofabrikant die beschuldigt wordt van het zelf terugdraaien/zetten van de kilometerstanden.

In de VS heeft Ferrari inmiddels een rechtszaak aan haar broek die aangespannen is door een voormalige werknemer. Die zoekt wraak na zijn ontslag en stelt dat Ferrari met medeweten lokale dealers kilometers liet terugschroeven zodat de klanten meer geld konden vragen voor hun exemplaar op de tweedehandsmarkt.

In het geval van een LaFerrari werd zo de prijs met maar liefst 1 miljoen dollar opgedreven. Of er enige vorm van waarheid in zit, dat is alvast aan de rechtbank om uit te zoeken. Maar waar rook is, is natuurlijk ook zo een vuurtje.

Tot dan gaat het verhaal alvast als volgt; Een ex-Ferrari verkoper trekt naar het gerecht om zijn voormalig bedrijf - Ferrari of Palm Beach - te beschuldigen van illegale praktijken.

Naar eigen zeggen werd hij de laan uitgestuurd omdat hij op de hoogte kwam van de dealers terugrolpraktijken. Zo zouden dealers via Ferrari's diagnosesysteem kunnen foeteren aan de kilometerstand waardoor klanten hun Ferrari kunnen verkopen met minder kilometers op de klok.

Meer nog, de aanklager Robert Root, gaat verder door te zeggen dat Ferrari zelf toestemming moest geven en dat het merk zelf technici opleidde om de opdracht uit te mogen voeren.

Eén van die wagens zou dus een LaFerrari zijn waarbij de teller gewoonweg terug op nul werd gezet. Op die manier zou de verkoper maar liefst 1 miljoen extra hebben verdiend aan de hypercar bij verkoop.

Het Italiaanse merk ontkent uiteraad alvast alle aantijgingen en zegt de zaak met hartstocht te zullen verdedigen in de rechtbank.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: