Waarschijnlijk niet voor Nederland: Volkswagen Scirocco "Million"

Eén miljoen geproduceerde Scirocco’s zijn voor Volkswagen reden voor een feestje en een actiemodelletje.

De eerste Scirocco zag in 1974 het levenslicht, gevolgd door de tweede generatie in 1981. Tot 1992 werden er van deze twee generaties ruim 795.000 exemplaren geproduceerd.

Met de, sinds 2008 op de markt zijnde, derde generatie Scirocco is het aantal van 1 miljoen geproduceerde Scirocco’s een feit, net zoals het actiemodel “Million”.

Volkswagen Sondermodell Scirocco Million

De Scirocco Million is te herkennen aan de zwarte lak met grijze strepen, R-Line pakket, getinte ramen achter en de 18”-inch velgen. Binnenin is deze Scirocco voorzien van lederen bekleding met contrasterende naden in oranje, zwarte hemelbekleding en aluminium pedalen.

Volkswagen Sondermodell Scirocco Million

De Million is leverbaar met drie benzine- en twee dieselmotoren met vermogens van 122 tot 210Pk. Een DSG is als optie leverbaar behalve op de 122Pk sterke benzine motor. De vanafprijs in Duitsland bedraagt minimaal 27.325 Euro.

Aangezien Volkswagen importeur PON al eerder besloten had om de Scirocco vanwege de geringe vraag niet meer in Nederland aan te bieden is het niet waarschijnlijk dat de Scirocco Million hier binnenkort in de showrooms te vinden zal zijn.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: