Wakker worden op 12-cilinders

Je kunt wel stellen dat we in Nederland redelijk verslaafd zijn aan koffie. Nog maar weinig mensen komen de dag door zonder koffie en jij hoort daar waarschijnlijk niet bij.

Voor de echte mannen heeft Espresso Veloce nu een espressomachine van de buitencategorie in de vorm van een twaalf-, jawel 12-cilinder gemaakt.

De met de hand gemaakte machine komt echter niet, zoals de naam doet vermoeden uit Italië, maar uit Johannesburg in Zuid-Afrika.

Espresso Veloce EV machine V8 V10 V12 aluminium titanium 2013 03

De 23 kilogram wegende Espresso Veloce bestaat onder andere uit aluminium en titanium, materialen die ook in de automobielindustrie veel gebruikt worden. De designers hebben niet alleen de materialen uit die industrie gebruikt, ook het design vond daar z’n inspiratie.

Zo is het complete model te krijgen in een V8, V10 of zelfs als topmodel in een V12-uitvoering te krijgen. De houder voor het koffiefilter ziet er uit als een oliefilterhouder, de bekers zijn er uit als cilinders en de verse Espresso loopt zo uit de uitlaatpijp naar buiten.

Ook een aan kleine toevoeging hebben de makers gedacht, een 140ml grote alcoholtank kan desgewenst je Espresso voorzien van 2,5mil Grappa als slagroom op het toetje.

Espresso Veloce EV machine V8 V10 V12 aluminium titanium 2013 010

Dat dit alles niet goedkoop is had je natuurlijk al verwacht. Met een prijs van ruim 12.500,- euro is het wel de ideale accessoire voor je 'mancave' als je daar al een rode sportwagen uit het echte Espressoland hebt staan.

Foto Copyright: Espresso Veloce
www.espressoveloce.com
Respect Copyright!
%d bloggers like this: