Was te verwachten: Audi introduceert S3 Sportback

Na de introductie van de Audi S3 kon je er natuurlijk op wachten totdat Audi de A3 Sportback dezelfde behandeling zou geven en vandaag is dat officieel gebeurd.

De Audi S3 Sportback komt in September op de markt en debuteert op de autotentoonstelling van Genève.

De 2.0 TFSI van de Audi S3 Sportback levert een vermogen van 300Pk. Het koppel van 380Nm is beschikbaar van 1.800-5.500 tpm. De motor reageert mede dankzij innovatieve technologieën als dubbele injectie, Audi valvelift en het in de cilinderkop geïntegreerde uitlaatspruitstuk zeer gretig op bewegingen van het gaspedaal. In dynamic-mode wordt de uitlaatsound bovendien extra aangezet.

Standaufnahme     Farbe: Misanorot

De zeer snelle sprinttijden (‘0-100’ in 5,0 seconden met S tronic-transmissie en 5,1 s met de standaard zesbak) komen mede op het conto van launch control. Het gemiddelde verbruik voor de versie met S tronic bedraagt 6,9 l/100 km (zesbak: 7,0 l/100 km). Vergeleken met de vorige S3 Sportback is het nieuwe model zelfs 1,5 l/100 km zuiniger.

De S3 Sportback is dankzij de Audi ultra lichtgewicht bouwwijze 70 kg lichter dan zijn voorganger. De basisuitvoering weegt 1.445 kg. Ook de sportief afgestemde quattro-vierwielaandrijving, het verlaagde sportonderstel, de optimale gewichtsverdeling (59% voor, 41% achter) en progressive steering met variabele overbrenging (standaard) dragen bij aan de zeer hoge mate van rijdynamiek. Audi drive select is standaard.

Audi-S3-Sportback-2013-006

De S3 Sportback is herkenbaar aan typische Audi S-elementen waaronder de aluminium afwerking van de grille en de buitenspiegels. Ook grote luchtinlaten, vier uitlaatpijpen, de diffuser en de achtespoiler benadrukken het sportieve karakter. LED-hoofdverlichting is optioneel leverbaar. Ook het overwegend zwarte interieur ademt dynamiek met sportstoelen, een sportstuur en aluminium pedalen. Een bestuurdersinformatiesysteem met kleurenscherm is standaard. Daarnaast is een brede range infotainment- en assistentiesystemen beschikbaar. Elke S3 Sportback beschikt verder standaard over 18-inch lichtmetalen wielen en een remsysteem met 340 mm-schijven vóór.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: