Wat voor plannen heeft Volkswagen met de C Coupé GTE?

Begin dit jaar onthulde Volkswagen de Sport Coupé Concept GTE tijdens de AutoSalon van Genève. Deze concept leek bedoeld als teaser voor de toekomstige CC, maar in Shanghai presenteren de Duitsers nu de C Coupé GTE.

Daarmee rijst natuurlijk meteen de vraag wat Volkswagen met deze beide concepts duidelijk wil maken. Het is uiteraard géén publiek geheim dat de huidige generatie CC een opvolger krijgt, maar ook de Phaeton is binnenkort hard aan vervanging toe. Andere websites beweren dat het merk werkt aan een concurrent van de Audi A6 en daarmee wordt het verhaal natuurlijk niet makkelijker.

Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 08

Wat mij betreft is de C Coupé GTE een concept die laat zien waar het met de Phaeton naar toe gaat, maar aangezien de Chinezen gek zijn op grote sedans zou de GTE toch zomaar een vingeroefening kunnen zijn voor een model onder die Phaeton.

Lekker belangrijk allemaal want één en ander wordt natuurlijk vanzelf duidelijk. Wat voor nu duidelijk is zijn de specificaties van deze plug-in hybride.

Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 03

Onderhuids schuilt een 210 pk sterke TSI viercilinder benzinemotor gekoppeld aan een achttraps automaat die beiden ook nog ondersteuning krijgen van een elektromotor met een vermogen van 124Pk die in de versnellingsbak is ondergebracht. Het totale vermogen komt dan uit op 245Pk en 500Nm koppel.

De batterij heeft een capaciteit van 14,1kWh en kan via het stopcontact of tijdens het rijden worden opgeladen. Zoals wel al eerder gezien hebben is de topsnelheid bij volledig elektrisch rijden begrensd op 130 km/h en dan bedraagt de actieradius 50 kilometer, inclusief de fossiele brandstof bedraagt die overigens rond de 800 kilometer aldus Volkswagen.

Het verbruik van deze GTE komt uit op 2,3 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot bedraagt 55 gram per kilometer. Dat drukt de pret overigens niet, want met een sprint naar de 100 km/h in 8,6 seconden en een topsnelheid van 232 km/h is het niet bepaald behelpen.

Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 14 Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 13 Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 15 Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 16 Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 12 Volkswagen C Coupé Concept GTE 2015 17

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: