Waterstof begint met nieuwe Toyota Mirai in 2021 aan opmars

De discussie over elektrische auto’s is nog maar net goed op gang en de volgende technologische ontwikkeling staat alweer voor de deur. Wat mij betreft de ontwikkeling die veel interessanter is dan al tijd elektrische geneuzel van nu.

Tussen de regels door hoor je van iedereen die het in de automobielsector kan weten dat de elektrische auto slechts een soort tussenstation is op weg naar auto’s op waterstof. Waarom? Heel simpel, fabrieken kunnen met relatief weinig aanpassingen geschikt gemaakt worden voor de productie van waterstof auto’s en ook benzinestations zijn zonder veel moeite geschikt te maken voor het tanken van je Hyundai Nexo of vanaf volgend jaar de nieuwe Toyota Mirai.

De eerste generatie Toyota Mirai was in zijn introductiejaar al een regelrechte eyeopener met een actieradius van ongeveer 500 kilometer, een tankenbeurt die slechts enkele minuten in beslag nam en waarbij de enige uitstoot water was. Sinds het debuut heeft Toyota wereldwijd ruim 10.000 exemplaren van de Mirai verkocht.

De nieuwe Mirai, zeg maar versie 2.0, gaat dat succes zeker overtreffen want een design om je vingers bij af te likken en een 30 procent grotere actieradius, door verbeteringen aan de brandstofcel en de toepassing van grotere waterstoftanks zijn alvast de ingrediënten voor een uiterst succesvol recept.

Het achterwielaangedreven model is direct te herkennen aan zijn onderscheidende exterieurdesign met lage lijnen, elegante proporties, gestroomlijnde carrosserie en grote 20”-inch velgen. In het ruime, moderne interieur heerst een warme, comfortabele sfeer die het gevoel geeft dat dit een auto is waarmee het heel aangenaam reizen is.

Belangrijke elementen die hieraan bijdragen zijn een 12,3”-inch centraal display en een instrumentenpaneel dat zich als het ware om de bestuurder heen vouwt. In tegenstelling tot de huidige Mirai biedt de nieuwe generatie plaats aan vijf personen, in plaats van vier.

De nieuwe, bijna vijf meter lange, Mirai is uitgerust met drie waterstoftanks, één grote en twee kleinere. Hiermee neemt de capaciteit met ongeveer een kilogram waterstof toe in vergelijking tot de eerste generatie Mirai.

De nieuwe Toyota Mirai biedt een soepele en lineaire acceleratie tijdens het optrekken vanuit stilstand door een meer directe reactie op het gaspedaal. Hierdoor ervaart de bestuurder meer eenheid tussen hem en de auto. Op bochtige wegen laat de Mirai zich gemakkelijk besturen terwijl op de snelweg bij elke snelheid voldoende power voorhanden is.

Volgens menig expert is waterstof onmisbaar voor een emissievrije toekomst en een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen. Het aantal tankstations in Nederland waar waterstof te verkrijgen is, krijgt dan ook een stevige impuls.

Is het aantal nu nog op één hand te tellen, op termijn moeten dit er veel meer worden. Eind 2020 moeten er in Nederland ongeveer 17 waterstoftankstations zijn, voldoende voor een landelijk dekkend netwerk. In Duitsland wordt het aantal stations waar waterstof getankt kan worden de komende twee jaar uitgebreid naar 130. Op dit moment zijn dat er ruim 75.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: