Weer bij de tijd: Land Rover vernieuwt de Discovery Sport

Land Rover heeft de Discovery Sport vernieuwd. De Disco is dus weer helemaal bij de tijd op technologisch gebied en ook op het gebied van efficiëntie zijn de nodige stappen gezet.

Het ruimtelijke, 5+2-persoonsinterieur is compleet vernieuwd en voorzien van een geheel nieuw infotainmentsysteem, nieuwe connectiviteitsfuncties en een flexibel interieur met tot wel 24 configuraties. Een nieuwe, geëlektrificeerde aandrijflijn is al leverbaar – een 48-volt mild hybride aandrijflijn – om emissie en brandstofverbruik te reduceren; een PHEV-aandrijflijn en een driecilinder benzinemotor volgen later dit jaar.

We doen maar even alsof we die laatste zin niet gelezen hebben, want een driecilinder in een Land Rover Discovery is natuurlijk in wat voor configuratie dan ook van de zotte.

Land Rover zet verder ook reguliere benzine- en dieselmotoren op de leveringslijst. De 250 pk en 400 Nm sterke benzineversie is de krachtigste van het stel, de 150 pk sterke Ingenium-diesel met voorwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten de 'efficiëntste'. Daarmee zou een gemiddeld verbruik van 5,9 l/100 km mogelijk moeten zijn, maar dat gelooft niemand.

De vernieuwde Discovery Sport is gebaseerd op het nieuwe Premium Transverse Architecture-platform (PTA) van Land Rover. De SUV is daarmee verfijnder dan voorheen en beschikt over een 13 % stijvere carrosserie dan zijn voorganger. Dankzij de star gemonteerde subframes dringen minder rijgeluiden en vibraties door tot het interieur. De combinatie van stijvere carrosserie en star gemonteerde subframes garandeert daarnaast maximale veiligheid.

De praktische kwaliteiten van de Discovery Sport zijn uitgebreid met diverse kleine opbergmogelijkheden en met 65 liter een 20 % grotere benzinetank. Met de optionele Activity Key is de SUV praktischer dan ooit tevoren.

De kenmerkende designelementen van de Discovery Sport– zoals de schelpvormige motorkap, de oplopende taillelijn en de aflopende daklijn – zijn behouden. De nieuwe voor- en achterbumper, grille en kenmerkende LED-verlichting voor en achter geven de Discovery Sport veel strakkere uitstraling dan voorheen.

Kopers kunnen kiezen uit twaalf carrosseriekleuren en optioneel ook voor een contrasterend zwart gespoten dak. Alle S-, SE- en HSE-versies zijn voorzien van een in Silver Atlas uitgevoerd logo op de motorkap en de bagageklep en typebenamingen in dezelfde kleur. De sportieve R-Dynamic-uitvoering kenmerkt zich door het in Shadow Atlas uitgevoerde logo op de motorkap en de achterklep. In het interieur onderscheiden de instaplijsten met beeldmerk de R-Dynamic-versie van de reguliere Discovery Sport.

Optioneel is de Land Rover Discovery Sport ook uit te rusten met het Black Pack, dat leverbaar is op zowel de reguliere als de R-Dynamic-uitvoering. De grille, de luchtinlaten op de spatborden en het beeldmerk op de voor- en achterzijde zijn van een Narvik Black afwerking voorzien.

De Land Rover Discovery Sport is voor het eerst ook optioneel leverbaar met lichtmetalen 21”-inchwielen. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit twaalf designs voor de lichtmetalen wielen, die in maat variëren van 17”- tot 21”-inch.

Het Touch Pro-infotainmentsysteem en nieuwe materialen zorgen voor een praktisch, hoogwaardig interieur. Het Touch Pro-infotainmentsysteem behoort tot de standaarduitrusting van de Discovery Sport en bestaat uit een nieuw 10,25”-inch touchscreen waarbij de gebruiker eenvoudig door de diverse menu’s kan swipen en inzoomen. Met een aanvullend kleiner paneel worden verwarming, koeling, klimaatcontrole, Terrain Response 2 en Advanced Tow Assist bediend.

Het Touch Pro-infotainmentsysteem is standaard uitgerust met Apple Carplay. Voor het eerst is de Discovery Sport leverbaar met een inductielader voor smartphones. De 4G WiFi-hotspot biedt ruimte aan acht toestellen. Verder zorgen zes USB-poorten en drie 12-volt stopcontacten verdeeld over de zitrijen ervoor dat de inzittenden altijd online kunnen blijven. De passagiers op de tweede en derde zitrij zitten dankzij stoelkoeling en -verwarming extra comfortabel.

Voor de regelmatige bestuurder is de Discovery Sport met Smart Settings uitgerust. Dat systeem past intelligente algoritmes toe om de stoelinstellingen, de massagefunctie, de muziekvoorkeuren, de temperatuur en de stuurwielverstelling automatisch aan te passen aan de wensen van de bestuurder.

Met de praktische en veelzijdige, 40:20:40 neerklapbare en verschuifbare achterbank is het interieur op maar liefst 24 manieren te configureren – ideaal voor vakanties met het gezin.

Een achteruitrijcamera is, net als diverse geavanceerde veiligheidssystemen, standaard op alle uitvoeringen. Adaptive Cruise Control met Steering Assist positioneert het voertuig in het midden van de rijbaan en bewaart een veilige afstand tot de voorganger. Andere veiligheidssystemen zijn Lane Keep Assist, Autonomous Emergency Braking en Driver Condition Monitor.

Optioneel is de Land Rover Discovery Sport met diverse complete optiepakketten uit te rusten. Het allesomvattende Driver Assist-pakket bevat Co-Pilot Drive, een 360 graden Surround Camera, Blind Spot Assist, High Speed Emergency Braking, Park Assist, 360 graden Parking Aid, Rear Traffic Monitor en Clear Exit Monitor.

Dit kan worden opgesplitst in het specifieke Drive-pakket en het Park-pakket. Het Drive-pakket bestaat uit Adaptive Cruise Control met Stop & Go, High Speed Emergency Braking en Blind Spot Assist. Het Park-pakket bestaat uit Park Assist, 360 graden Parking Aid, Rear Traffic Monitor en Clear Exit Detection.

Tenslotte is de nieuwe Discovery Sport uit te rusten met ionisatietechnologie die de lucht in het interieur filtert. Daarmee en met de Air Quality en pollenfilters hebben de ingenieurs van Land Rover gezorgd voor een comfortabelere en verfrissende rijervaring.

De vanafprijs van de vernieuwde Discovery Sport is vastgesteld op net geen 55 mille.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: