Het is weer tijd voor winterbanden, de ADAC vertelt welke

Nog even en dan vallen de bladeren weer van de bomen en staan we opnieuw massaal in de rij bij de Quick-Fit en Profile voor een setje winterbanden.

De Duitse ADAC heeft ook dit jaar weer de actuele winterbanden onder de loep genomen en tests in 18 verschillende categorieën uitgevoerd. Zo wordt ander andere getest op besneeuwde paswegen, uitwijk- en remwerking op sneeuw, ijs en nat wegdek, slijtage en brandstofverbruik.

ADAC winterbanden test 2013 2014 03

Uiteindelijk kregen zeven modellen voor de kleinere auto’s (o.a. Audi A 1, Citroën C3, Fiat Punto Renault Clio, Volkswagen Polo) het predicaat “goed”.

Voor de auto’s in de middenklasse (o.a. Audi A 3, BMW 3-serie, Mercedes C-Klasse, Opel Astra, Skoda Oktavia) kregen vier modellen het predicaat “goed”.

ADAC winterbanden test 2013 2014 02

Drie modellen zijn naar mening van de ADAC echt de moeite waard. Dat zijn de Continental Conti WinterContact TS850 (beste op sneeuw), de Michelin Alpin A4 (minste slijtage) en tot slot de Bridgestone Blizzak LM-32S (beste op de natwegdek). Uiteraard hebben we de volledige testresultaten voor je:

ADAC winterbanden test 2013 2014 04

ADAC winterbanden test 2013 2014 05

De resultaten van vorig jaar vind je overigens (inclusief tips) hier.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: