Welkom in 2014: uit de crisis of niet? Alle wijzigingen voor de automobilist op een rijtje

Welkom in 2014, het jaar dat wat mij betreft de geschiedenis in zal gaan als het jaar waar de BV Nederland langzaamaan uit de crisis verrijst of als het jaar waarop we tot de conclusie komen dat het nooit meer goed komt.

Dat laatste lijkt het geval als je de wijzigingen op autogebied ziet die Den Haag verzonnen heeft om de automobilist weer een poot uit te draaien. Hieronder een kort overzicht van alles wat je moet weten.

Boetes

Het zal je niet verbazen maar ook dit jaar zijn de verkeersboetes weer verhoogd. Gemiddeld stijgen ze over de gehele linie met net iets minder dan 3 procent, ruim meer dan de inflatie dus. Geen gordel kost 140,- euro, niet handsfree nu 230,- euro en even denken dat je het oranje nog meepakte kost 220,- euro.

Rijbewijs

Op het gebied van het rijbewijs veranderen dit jaar een tweetal zaken. Ten eerste geldt er nu een maximumtarief voor het aanvragen van een rijbewijs. Tot eind vorig jaar mochten gemeentes die prijs zelf bepalen, maar daar is nu een einde aan gekomen. Een rijbewijs mag maximaal 38,48,- kosten. Hoe verzin je dat bedrag? Maak er dan gewoon 40,- euro van, maar dat even terzijde. Het zal je trouwens niet verbazen dat gemeentes waar het rijbewijs veel duurder was zullen gaan proberen de verloren inkomsten op een andere manier te compenseren, uiteraard te beginnen bij de burger.

Daarnaast is het vanaf nu verplicht voor personen die de respectabele leeftijd van 75 jaar bereikt hebben iedere vijf jaar een verplichte medische keuring door het CBR uit te laten voeren.

Accijns

Ook de brandstof wordt opnieuw duurder. Benzinerijders komen deze keer goed weg met een verhoging van 1,5 cent per liter, maar de overheid heeft besloten om de prijzen voor diesel en LPG met respectievelijk 3 en 7 procent te verhogen. Concreet betekent dit dat diesel 4,5 cent en LPG bijna 10 cent per liter duurder is dan twee dagen geleden.

Motorrijtuigenbelasting

Met ingang van 1 Januari veranderen ook de regels voor de motorrijtuigenbelasting (MRB). Vrij van MRB zijn auto’s met een CO2-uitstoot van minder dan 50 gram per kilometer of als old-timer met een leeftijd van 40 jaar en ouder. LPG- en dieselauto’s ouder dan 25 jaar betalen het volledige bedrag aan belasting. De veelbesproken regeling voor old-timers is er dus door, misschien met als enig lichtpuntje dat benzineauto’s tussen de 25 en 40 jaar een maximum tarief van 120,- euro per jaar kennen, mits er in December, Januari en Februari niet mee gereden wordt.

Voor de leaserijders onder jullie is onderstaande tabel voor de CO2-uitstoot bepalend voor wat je dit jaar kunt gaan rijden. Grootste verandering: stoot de auto minder dan 51 gram CO2 per kilometer uit, dan is de bijtelling nu 7 procent waar dit vorig jaar nog 0 procent was.

 Bijtelling /

Brandstof

 

 

0%

 

7%

 

14%

 

20%

 

25%

 Benzine

 

n.v.t

<51 gram

51-85 gr

86-111 gr

> 111 gram

 Diesel

 

n.v.t

<51 gram

51-88 gr

89-117 gr

> 117 gram

 

Kentekenbewijs

Of beter gezegd kentekencard, want met ingang van dit jaar vervalt het papieren kentekenbewijs en wordt dat vervangen door een kaart ter grootte van een credit card met chip om vervalsen tegen te gaan. Bij de tenaamstelling van het voertuig krijgt de eigenaar voortaan een tenaamstellingscode en géén overschrijvingsbewijs meer. Bestaande voertuigen krijgen een kentekencard als het voertuig op naam komt van een nieuwe eigenaar of als het bestaande kentekenbewijs om andere redenen tussentijds vervangen moet worden. Als alles volgens plan verloopt moeten in 2019 alle papieren kentekenbewijzen vervangen zijn door de kentekencard.

 

Kilometerstand

Tot slot is het met ingang van dit jaar verboden om de kilometerstand van een auto terug te draaien of te adverteren dat je dit kunt. Bij een kapotte teller dient de RDW op de hoogte te worden gesteld en die zorgen dan dat de kilometerstand op papier weer klopt.

Happy new year!

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: