Wiesmann heeft nieuw kapitaal, komt er een nieuwe MF3?

Het laatste artikel over sportwagenbouwer Wiesmann dateert op deze site alweer van zo'n dik anderhalf jaar geleden. Toen meldden we je dat het door de crisis geplaagde bedrijf niet met investeerders rond kon komen om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten.

Maar nu is er volgens de Telegraaf goed nieuws, want Britse investeerders hebben het bijzondere automerk uit het Duitse Dülmen overgenomen. De Britten Berry en Anita Tatalovic hebben de merkrechten gekocht en Wiesmann Automotive GmbH opgericht, samen met Wiesmann Immobilien GmbH en Wiesmann International GmbH.

Oud-eigenaar en oprichteer Friedhelm Wiesmann kan de overname bevestigen en meldt enthousiast dat "de contracten zijn getekend!"

Wiesmann MF5 roadster bruin

Registratiepapieren
Het doel van Wiesmann Automotive GmbH is het ontwerpen, produceren en distribueren van sportwagens, zo valt te lezen in de officiële registratiepapieren. Het echtpaar Tatalovic zal naar eigen zeggen ook de geckovormige fabriek in Dülmen opnieuw openen. Welke modellen de twee willen uitbrengen is nog niet bekend.

Wiesmann had net voor het faillissement in ieder geval een kant-en-klaar plan klaarliggen voor een nieuwe MF3 Roadster. De productie van de MF3 werd begin 2013 gestaakt. De opvolger zou met een vanafprijs van 100.000,- euro een stuk goedkoper moeten worden dan de eerste MF3 die 160.000,- euro moest kosten.

Het modellengamma bestond voor de sluiting in 2014 alleen uit de aanzienlijk duurdere MF4 en MF5-modellen (200.000,- tot 300.000,- euro). Wie weet zien we dus binnenkort die nieuwe MF3 wel als eerste op de markt verschijnen.

Wiesmann GT MF4-CS 1

Problemen
Wiesmann had sinds 2009 ernstige financiële problemen en moest daardoor noodgedwongen de deuren sluiten. Het betekende het einde van het sportwagenmerk dat in 1988 werd opgericht door de broers Martin en Friedhelm Wiesmann.

Zij hebben het merk opgebouwd, maar verlieten het bedrijf al jaren geleden. Martin deed dat in augustus 2012, maar Friedhelm vertrok al veel eerder. Friedhelm begon enige tijd terug het bedrijf Wiesmann Alps: de officiële salespartner van Wiesmann in München. Maar die business duurde niet lang.

Te duur
Friedhelm liet in 2014 nog aan Autovisie weten dat wanneer er een potentiële investeerder hem zou vragen om terug naar Dülmen te komen om de zaak weer te starten, dat hij daarmee akkoord zal gaan. Het is nog niet bekend of Friedhelm nu een rol krijgt in het bedrijf.

Wiesmann, dat zichzelf de 'manufaktur der individualisten' noemde, heeft sinds de productiestart in 1993 niet meer dan 1.700 auto's gebouwd. Het merk deed ongeveer 350 uur over het bouwen van één sportwagen. Een kostbaar proces en dat verklaarde ook direct de hoge vanafprijzen van de modellen.

2013 Velden Worthersee 15 Internationale Suprtcar woche Ferrari Maserati Lamborghini Porsche Wiesmann Gumpert www.drivessential.com107

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: