Winterpret: Jaguar XE nu ook met vierwielaandrijving leverbaar

Met de winter in het achterhoofd rust Jaguar haar XE uit met vierwielaandrijving, al zal je wel tot de lente van volgend jaar moeten wachten om hem op je oprit te parkeren.

Vanaf dag één werd de XE ontwikkeld met de mogelijkheid tot vierwielaandrijving. Dat AWD-systeem vindt nu zijn weg naar de kleinste Jaguar. Het systeem is alleen beschikbaar op de 2.0d met 180Pk en de 340Pk sterke S-variant. De kans is echter zeer reëel dat we in ons land alleen die eerstgenoemde diesel met AWD-krijgen.

Jaguar XE rood blauw S R-Sport 2016 16

Het systeem zelf, dat behoudt de achterwielaangedreven dynamiek en stuurt enkel kracht naar de voorwielen wanneer dat nodig is. 'Intelligent Driveline Dynamics' noemt Jaguar dat met knappe woorden.

Een XE met diesel aangedreven AWD snelt naar de honderd in 7,9 seconden en heeft een normverbruik van 4,7l/100 km. Dat is 0,1 seconde trager en een halve liter minder zuinig dan de achterwielaangedreven XE met dezelfde 2-liter diesel in het vooronder.

De drie letters in de naamgeving kost in combinatie met het Pure-uitrustingsniveau € 51.150,-, zes mille meer dan de louter op de achterwielen aangedreven XE Pure.

Jaguar XE rood blauw S R-Sport 2016 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: