Wintersporters blij: Volkswagen Golf Alltrack komt toch naar ons land

Waar Volkswagenimporteur PON ons in 2014 nog liet weten dat de Volkswagen Golf Alltrack niet in Nederland geleverd zou worden, hebben ze zich vandaag bedacht want deze speciale uitvoering van de Golf is met de facelift vanaf maart volgend jaar te leveren.

Een goede keuze, want er is concurrentie genoeg in de vorm van de Seat Leon ST X-perience, Skoda met de Octavia Scout of Opel met de Insignia Country Tourer. Eerstgenoemde is recent voorzien van een facelift, van de laatste twee modellen volgt komend jaar ook een update zoals je hier kunt lezen.

De Golf Variant Alltrack maakt zijn avontuurlijke karakter net als z'n concullega's direct duidelijk met zijn 20 mm hogere grondspeling. De uitstraling wordt versterkt door de zwarte carrosseriebescherming, speciale bumpers, 17"-inch lichtmetalen velgen en de zilverkleurige dakreling.

volkswagen-golf-alltrack-4-motion-facelift-highline-2017-04

Krachtige combinaties: TSI of TDI met DSG én 4Motion

In Nederland wordt de Golf Variant Alltrack leverbaar met een 132 kW/180 pk sterke 1.8 TSI benzine- of 135 kW/184 pk sterke 2.0 TDI dieselmotor. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie.

De eveneens standaard aanwezige 4-Motion vierwielaandrijving verdeelt de aandrijfkracht zeer precies over de vier wielen met optimale grip, dynamiek en stabiliteit als resultaat.

Alle ruimte

De Golf Variant Alltrack combineert ruimte en gebruiksgemak. Met neergeklapte achterbank is maar liefst 1.605 liter bagageruimte beschikbaar. De achterbank zelf heeft een doorlaadmogelijkheid voor bijvoorbeeld ski’s en de bagageruimte is naar eigen wens in te delen.

In het Alltrack-interieur wordt het stoere karakter benadrukt door de specifieke bekleding en de metalen afwerkingsaccenten.

Alle innovaties van de vernieuwde Golf

De Golf Variant Alltrack is leverbaar met alle nieuwe technologieën van de recent gefacelifte Golf waaronder het Active Info Display en het infotainmentsysteem ‘Discover Pro’ met 9,2"-inch scherm en gebarenbediening.

Ook is hij leverbaar met een breed scala aan comfort- en veiligheidverhogende assistentiesystemen. Deze maken zelfs semi-autonoom filerijden mogelijk.

De levering van de nieuwe Golf Variant Alltrack start in maart 2017; prijzen worden in januari bekend gemaakt, maar reken maar dat ze aan de verkeerde kant van de 40 mille zullen liggen. Goed aangekleed zou dat zomaar wel eens hard richting de halve ton kunnen gaan.

Der neue Volkswagen Golf Alltrack Der neue Volkswagen Golf Alltrack volkswagen-golf-alltrack-4-motion-facelift-highline-2017-07 volkswagen-golf-alltrack-4-motion-facelift-highline-2017-06 volkswagen-golf-alltrack-4-motion-facelift-highline-2017-05

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: