X6 wannabe: Volvo presenteert S60 Cross Country

Volvo opent voor het merk een geheel nieuw segment met de lancering van de S60 Cross Country. De sedan met all-roadcapaciteiten beleeft zijn wereldpremière op de Detroit Motor Show en arriveert komende zomer in Nederland en lijkt zo af te stammen van de BMW X6.

Toen Volvo in 1997 als eerste premiummerk een Estate met all-roadcapaciteiten op de markt bracht, kon niemand voorspellen dat de crossover zo populair zou worden. Vandaag de dag is de crossover niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Volvo verzet nu opnieuw de bakens met de introductie van de S60 Cross Country. Het is de eerste auto in zijn soort, voorzien van dezelfde uiterlijke kenmerken en beproefde all-roadcapaciteiten waar de Volvo Cross Country-modellen om bekend staan.

Volvo S60 Cross Country T5 AWD 2015 02

‘We willen ons Cross Country-label verder uitbreiden. We begonnen in 1997 met de V70 Cross Country, waarmee we een geheel nieuw segment aanboorden. In het nieuwe S60-model hebben we alle succesvolle Cross Country-eigenschappen verwerkt, wat resulteert in een unieke auto met een onmiskenbaar avontuurlijk karakter en een sportieve uitstraling’, zegt Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management bij Volvo Cars.

Net als de onlangs onthulde Volvo V60 Cross Country heeft de S60 Cross Country een 65mm grotere bodemvrijheid in combinatie met All-Wheel Drive. Daarmee is hij de enige echte all-road crossover-sedan die op alle soorten ondergrond uitstekend presteert. In Europa wordt de Volvo S60 Cross Country ook leverbaar met voorwielaandrijving, wat een gunstig effect heeft op het brandstofverbruik en de aanschafprijs.

‘De Volvo S60 Cross Country heeft een unieke positie in het zogenoemde crossover-sedan-segment. We hebben duidelijk een niche ontdekt voor een sedan met robuuste stijlelementen en een grotere bodemvrijheid. De S60 Cross Country speelt in op de vraag naar sedans die een krachtige uitstraling combineren met de voordelen van een crossover’, zegt Alain Visser, Senior Vice President Sales, Marketing and Customer Service bij Volvo Cars.

Volvo S60 Cross Country T5 AWD 2015 04

De S60 Cross Country weerspiegelt Volvo’s Scandinavische afkomst en de liefde voor de natuur. Het model wordt geleverd met 18"- of 19"-inch velgen en hoge banden die de off-road-uitstraling versterken. Tegelijkertijd zorgen deze banden voor extra comfort, minder rijgeluid en extra bescherming van de velgen.

Volvo levert de S60 Cross Country met het volledige Drive-E-motorenaanbod, variërend van de 187kW (254Pk) sterke, vierwielaangedreven T5-benzinemotor tot de D4-dieselversie met 140kW (190Pk) en voorwielaandrijving. De All-Wheel Drive-variant van de S60 Cross Country D4 komt met de veelgeprezen 2,4-liter vijfcilinder turbodieselmotor.

Het is nog niet bekend welke motoren de Nederlandse importeur gaat voeren. Daarover volgt later in het jaar meer informatie.

Volvo S60 Cross Country T5 AWD 2015 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: