XL kwadraat: Volkswagen XL Sport

Tijdens de komende autotentoonstelling in Parijs presenteert Volkswagen de overtreffende trap van z’n zuinigheidswonder XL1 onder de naam XL Sport.

Volkswagen XL Sport XL1 Concept Ducati Superleggera blauw 2014 07

De XL Sport laat zien hoe de hightech van een tweetal merken (Ducati, Volkswagen) kan samensmelten, want de XL Sport is onder de kap voorzien van de 200Pk sterke V2 motor uit de Ducati 1199 Superleggera, de krachtigste motorfietsmotor ter wereld.

Die neue Volkswagen Studie XL Sport

De motor draait maximaal 11.000 toeren per minuut en is in de XL Sport gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie. De aandrijfkracht gaat naar de achterwielen. In het onderstel zijn technieken uit de racerij verwerkt.

De XL Sport is daarnaast uitermate gestroomlijnd: de Cw-waarde bedraagt 0,258. Mede door de ruime toepassing van met koolstofvezel versterkte kunststof weegt hij bovendien slechts 890 kg.

De prestaties zijn niet mis: de topsnelheid bedraagt 270 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt 5,7 s. De XL Sport is daarmee de snelste auto met 200 pk ter wereld.

Vergeleken met de XL1 is de XL Sport langer en breder (L/B/H: 4,29/1,85/1,15 m). Ook heeft hij een langere wielbasis: 2,42 m.

Nog een belangrijk verschil: bij de XL1 loopt de achterzijde taps toe terwijl de XL Sport achter net zo breed is als van voren. Ook de brede wielen, de vleugeldeuren en de luchtinlaten opzij dragen bij aan het geheel eigen, sportieve gezicht.

Volkswagen XL Sport XL1 Concept Ducati Superleggera blauw 2014 03 Volkswagen XL Sport XL1 Concept Ducati Superleggera blauw 2014 02 Die neue Volkswagen Studie XL Sport Die neue Volkswagen Studie XL Sport Die neue Volkswagen Studie XL Sport Die neue Volkswagen Studie XL Sport

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: