Yellow Submarine: Nissan Juke krijgt bescheiden make-over

Drie jaar geleden presenteerde Nissan uit het niets de Juke en dat was voor veel mensen even slikken. En ik sluit me graag bij die mensen aan, want tot op de dag van vandaag vind ik de Juke, hoe zal ik het netjes zeggen, een niet zo’n mooie auto.

Kennelijk zijn er veel mensen die een apart design waarderen want de Juke is een ware verkooptopper gebleken. Reden genoeg dus voor Nissan om ‘m eens van een facelift te voorzien.

Nissan Juke geel DIG-T 2015 01

De wijzigingen blijven subtiel maar duidelijk te zien zijn een gewijzigde grille en een nieuw setje koplampen. De bovenste exemplaren zijn voorzien van LED-dagrijverlichting terwijl de onderste exemplaren nu plaats bieden aan xenonverlichting. Ook in de buitenspiegels en in de achterlichtunits zijn voortaan LED’s ondergebracht.

Nissan Juke geel DIG-T 2015 03

Er zijn straks drie nieuwe lakkleuren (Ink Blue, Red en Sunlight Yellow) en nieuwe velgendesigns leverbaar. Om de Juke verder naar eigen smaak aan te passen kan de koper kiezen uit allerlei accenten voor de wielen, spiegelkappen, instaplijsten, dakspoiler en portiergrepen.

Optioneel is een Around View Monitor camerasysteem te leveren en verder laat Nissan weten dat de bagageruimte van de voorwielaangedreven versies met 40 procent is toegenomen. Die bedraagt nu 354 liter.

Nissan Juke geel DIG-T 2015 02

Onder de kap wordt de oude 1.6 benzine vervangen door de 1,2-liter DIG-T die 115Pk en 190Nm koppel levert. Het verbruik komt nu uit op vijf en een halve liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt 126 gram per kilometer.

De exacte introductiedatum staat nog open, net zoals de prijzen.

Nissan Juke geel DIG-T 2015 04 Nissan Juke geel DIG-T 2015 05 Nissan Juke geel DIG-T 2015 09 Nissan Juke geel DIG-T 2015 10

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: