Yellow submarine: Porsche 911 Turbo S (992) in Racing Yellow

Eergisteren was de officiële Nederlandse marktintroductie van de nieuwe Porsche 911 Turbo S en voor de gelegenheid ging de snelste productie-Porsche van dit moment op de foto met twee illustere voorgangers: de stamvader, de eerste 911 Turbo uit de jaren ‘70 - ook wel bekend als 930 - en de laatste luchtgekoelde variant, de 993 Turbo die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert.

Dat de auto ook prima uit de verf komt in een felle kleur, bewijst dit Racinggele exemplaar. Die kleur bevindt zich niet alleen aan de buitenkant, maar komt ook terug in het interieur in bijvoorbeeld de contrasterende stiksels op onder andere het dashboard, het stuur en de stoelen.

Verder is deze specifieke auto uitgerust met een aantal aansprekende opties, zoals 20/21 inch 911 Turbo S Exclusive Design wielen, verschillende exterieurdetails in zwart hoogglans - zoals de wielen, de sierlijsten rond de zijruiten en de modelaanduiding achterop - en het Burmester High-End Surround Sound System.

De nieuwe Porsche 911 Turbo S is er vanaf 279.000,- euro maar zoals je als jij begrijpt kosten de gadgets die hierboven vermeld zijn ook net nodige, een slordige 36.000,- euro om precies te zijn. Daarmee komt de prijs van dit exemplaar op Nederlands kenteken uit op 315.812,- euro.

Nog even doorsparen dus… Deze enorm gave locatie is overigens te vinden bij onze vrienden van Porsche Centrum Gelderland en als je maar hard genoeg doorspaart boven die 315 mille dan koop je zelf ook zo'n pomp en vooral de 930 en 993 er ook nog eens bij.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: