As. zaterdag opnieuw honderden kilometers file

In Frankrijk ontstaan aanstaande zaterdag opnieuw extreem lange files op de routes naar het Zuiden. Afgelopen zaterdag werd daar ook al een record gebroken met bijna 1000 kilometer file.

De Franse verkeerspolitie waarschuwt komend weekend voor een tweede Zwarte Zaterdag in Zuid-Frankrijk. Ook zondag wordt een drukke dag, vooral door terugkerende vakantiegangers. Het hoogtepunt van de drukte valt naar verwachting rond 12.30 uur. Vorig weekend stond er op dat tijdstip 994 kilometer file.

De route door de Rhônevallei (A7) is daarbij zoals bijna altijd het belangrijkste knelpunt. De problemen zijn het grootst rond Valence, ten zuiden van Lyon. In het westen van Frankrijk loopt het verkeer, net als afgelopen zaterdag, vast bij de tolstations op de A10 Parijs-Orléans-Spaanse grens. Ook de route door het midden van Frankrijk via de A71/A75 (Clermont-Ferrand) biedt geen soelaas. Daar kwamen vakantiegangers afgelopen weekend in 80 kilometer file terecht en dat zal komende zaterdag niet anders zijn.

Overzicht verkeersdrukte Zwarte Zaterdag Frankrijk afgelopen jaren:

  • 2014 (2 augustus): 994 km!
  • 2013: 828 km
  • 2012: 765 km
  • 2011: 643 km
  • 2010: 650 km
  • 2009: 870 km

Duitsland
Op de Duitse Autobahnen voorziet de ANWB lange files op de A3/A9 Frankfurt-Neurenberg-München en op de A8 München-Salzburg. In het noorden is de vertraging het grootst rond Bremen en Hamburg op de A1/A7.

Alpengebied
In Oostenrijk is er komende zaterdag weer veel vertraging op de A11 bij de Karawankentunnel richting Slovenië. Afgelopen weekend was de wachttijd daar twee uur. Ook voor de Sint Gotthardtunnel in Zwitserland zal de wachttijd opnieuw oplopen tot twee uur, vooral vanuit het zuiden door terugkerend vakantieverkeer.

Italië
Belangrijkste knelpunten in Italië zijn de A14 bij Bologna richting zuiden en de A22 bij Trento. Volgens de Italiaanse verkeerspolitie wordt zaterdag 9 augustus de drukste dag van het jaar.

File Autobahn Stau

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: