Zes BMW modellen voortaan met 20% bijtelling, nieuwe opties

BMW pakt komend voorjaar uit met nieuwe motoren en opties. Bovendien vallen er nog eens zes extra modellen in de categorie van 20 procent bijtelling dankzij nieuwe, zuinige diesels met TwinPower Turbo techniek voor de  3-serie Sedan en Touring, 4-serie Coupé en Gran-Coupé.

Een primeur is de 214d Active Tourer met driecilinder dieselmotor. Verder verschijnt er een sportief aangeklede 5-serie Edition Sport en komen er extra opties voor de M3 Sedan, M4 Coupé en M4 Cabriolet.

BMW 2-serie Active Tourer UKL 225i 220d x-Drive 2015 rood blauw 24

Meer dynamiek en efficiency bij de 2-serie Coupé/Cabriolet
De 218i Coupé en 218i Cabrio zijn voorzien van een nieuwe driecilinder benzinemotor met een maximum vermogen van 100kW (136Pk) en een maximaal koppel van 220Nm. Een 8-traps Steptronic automaat is optioneel.
Met ingang van Maart dit jaar krijgt de 220d Coupé de beschikking over de 140kW (190Pk) sterke viercilinder dieselmotor, die tevens kan worden gekoppeld aan de intelligente vierwielaandrijving x-Drive. Bij deze versie is de 8-traps Steptronic automaat standaard.

Ook komen er nieuwe uitvoeringen beschikbaar van de 2-serie Coupé. Net zoals bij de Cabriolet is dan ook te kiezen uit de versies Luxury Line, Sport Line en M Sport. Met ingang van Maart zijn eveneens nieuwe lichtmetalen velgen beschikbaar en de laatste generatie van het navigatiesysteem Professional met een 8,8"-inch display. Hierbij wordt het mogelijk om ‘over the air’ updates (inclusief kaarten) te downloaden. De boordcomputer van de Coupé krijgt een sport indicator, die informatie geeft over instant motorvermogen en koppel. Het instrumentarium biedt straks ook de functie ‘huidig brandstofverbruik’.

BMW 2-serie cabriolet 228i M235i 2015 F23 zilver 05

2-Serie Active Tourer: nieuwe instapdiesel, meer opties en 20 procent bijtelling
Van de Active Tourer komt er dit voorjaar een nieuwe dieselversie. Dat is de 214d Active Tourer met een vermogen van 70kW (95Pk). De driecilinder krachtbron levert een maximum koppel van 220Nm. Het verbruik bedraagt 3,8 liter/100 km gemiddeld. Dat staat gelijk aan een CO2-emissie van 99 g/km, goed voor 20 procent bijtelling dus.

Nieuwe diesel voor 316d en 20 procent bijtelling
De 316d Sedan en de 316d Touring krijgen een viercilinder dieselmotor met de nieuwste generatie TwinPower Turbo techniek. De 2,0-liter krachtbron levert een maximum vermogen van 85 kW (116Pk) en een maximale trekkracht van 270Nm, 10Nm meer dan voorheen. Een 8-traps Steptronic automaat is optioneel verkrijgbaar. Het verbruik bedraagt 3,9 (Touring: 4,1) liter/100 km gemiddeld. Dat staat gelijk aan een CO2-emissie van 102 (Touring 109) g/ km, opnieuw goed voor 20 procent bijtelling (beide versies).

BMW 4-serie 435i gran coupe m-sport line carbon zwart 2015 06

418d Coupé en nieuwe motoren voor 420d Coupé/Gran Coupé die 20 procent bijtelling realiseren
Het leveringsprogramma van de 4-serie Coupé wordt uitgebreid met de 418d Coupé. Die heeft een nieuwe viercilinder motor van 2,0-liter cilinderinhoud met een vermogen van 110kW (150Pk) en een maximum koppel van 320Nm. Ook voor deze uitvoering is een 8-traps Steptronic automaat als optie leverbaar. Met een CO2-emissie van 110 g/km is de 418d goed voor 20 procent bijtelling.

De 420d Coupé, 420d xDrive Coupé, 420d Gran-Coupé en 420d xDrive Gran-Coupé krijgen eveneens een nieuwe 2,0-liter dieselmotor, maar dan met een vermogen van 140kW (190Pk). Dat is 5kW meer dan de huidige krachtbron. Het maximum koppel stijgt met 20Nm naar 400Nm. Een 8-traps Steptronic automaat is ook bij deze uitvoeringen beschikbaar. De automatische transmissie zorgt ervoor dat in de 420dA en 420dA Gran-Coupé maar 20 procent hoeft te worden bijgeteld.

Beide dieselmotoren zijn gekoppeld aan nieuwe uitlaatsystemen met een uitlaatuiteinde van 75 mm doorsnede bij de 418d Coupé. De dieselversies met 140kW (190Pk) zijn te herkennen aan een dubbele uitlaat met uiteinden van 70 mm doorsnede.

5-Serie Edition Sport straalt dynamiek uit
Ook in Maart volgt de uitvoering Edition Sport van de 5-serie Serie Sedan/Touring. Sportief getinte kenmerken zijn een met leer bekleed stuurwiel, LED-mistlampen, de BMW Individual High Gloss Shadow Line aankleding en nieuwe 18"-inch dubbelspaaks lichtmetalen wielen. Het Edition Sport pakket is beschikbaar voor bijna alle modelvarianten, behalve voor de Performance uitvoeringen, de M550d x-Drive Sedan en de M550d x-Drive Touring. Nieuwe lakkleuren voor de 5-serie zijn Mediterran Blau metallic en Mineral Grau metallic. Deze kleuren zijn ook leverbaar in combinatie met het M-Sport Pakket. Later is de 5-serie GT ook leverbaar in de kleur Kashmir Silber metallic.

BMW M4 4-serie Cabriolet M-Performance brons zilver 2015 F84 191

Nieuwe Individual opties voor M3, M4 Coupé en M4 Cabriolet
Af fabriek is onder de noemer BMW Individual een keur aan extra’s beschikbaar voor de M3 Sedan, M4 Coupé en M4 Cabrio. Per Maart komen er binnen dit programma nieuwe lakkleuren die de vormen van deze sportieve modellen beter accentueren. Dat zijn een aantal matte kleuren Frozen Black metallic, Frozen Silver metallic, Frozen Red metallic en Frozen Brilliant White metallic.

Daarbij komen er voor de M4 Coupé bijzonder hoogwaardige opties voor het interieur, zoals Individual lederen bekleding Merino in de kleuren Opal White, Amaro Braun, Golden Braun, Cohiba Braun en Nutmeg. De Individual zware lederen bekleding is straks leverbaar in combinatie met stiksels in de kleuren Sakhir Orange, Yellow, Blue of Silverstone. De M4 Coupé is voortaan te bestellen met een met leer bekleed dashboard, in dezelfde kleur als de stoelbekleding.

Uitgebreide standaarduitrusting en nieuwe opties voor i8
Het exclusieve karakter van de i8 plug-in hybride sportauto komt dankzij een uitgebreide uitrusting nog sterker uit de verf. Nieuw is het Pure Impulse Experience programma met lifestyle-achtige features onder de thema’s cultuur, design, reizen en gastronomie. Stuk voor stuk geënt op de de vooruitstrevende en duurzame visie van BMW-i.

Per Maart 2015 krijgt ook het interieur van de i8 optioneel extra glans door de Carpo Carum Grey interieurwereld. Het gaat dan om een speciale combinatie van leer, gedeeltelijk geperforeerd leer in de lichte kleur Carum Grey en specifieke BMW i Blue accenten op de gordelhouders en het dubbele stiksel op stoelen en vloermatten.

Het dashboard, de centrale console en de portieren zijn getooid met sierstroken in de kleur Amido metallic. Ook komt een met leer beklede motorcover als optie beschikbaar en zwart gelakte remklauwen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: