Zevende wereldwonder: Jaguar F-Type Project 7

Vorig jaar rond deze tijd presenteerde Jaguar de F-Type Project 7 als concept, maar vandaag kondigt het Britse merk aan dat besloten is om tot productie over te gaan. En dat is goed nieuws.

Weliswaar is er één groot verschil met de concept, dat was namelijk een éénzitter, de productieversie wordt uiteraard voorzien van twee zitplaatsen.

Jaguar F-Type Project 7 British Racing Green Le Mans 2015 02

De Project 7 is een speedster die een hommage is aan de legendarische D-Type die tijdens de 24-uur van Le Mans werd ingezet. De naam verwijst in ieder geval naar het aantal overwinningen dat de Britten in Le Mans op hun naam konden schrijven.

De  Jaguar Land Rover Special Vehicles Operations-afdeling (SVO) zal de ontwikkeling en productie voor z’n rekening nemen waarbij er maximaal 250 handgebouwde exemplaren de fabriekshallen zullen verlaten.

Die exemplaren zullen dan in vijf verschillende metallic kleuren geleverd kunnen worden, te weten: Ultra Blue, Caldera Red en British Racing Green met optionele stickers in wit en Ultimate Black en Glacier White met grijze bestickering.

Onder de kap is een gepeperde versie van de 5,0-liter V8 met supercharger uit de F-Type S te vinden die voor de gelegenheid is opgevoerd naar 575Pk met een koppel van 680Nm. Daarmee kan de sprint naar de 100 km/h in minder dan 4 tellen (3,9 om precies te zijn) worden afgerond terwijl de topsnelheid 300 km/h bedraagt.

Jaguar F-Type Project 7 British Racing Green Le Mans 2015 04

Om voor een strakke wegligging te zorgen krijgt de Project 7 de beschikking over een aangepaste wielophanging inclusief een in hoogte verstelbaar sportonderstel, een actief differentieel, Active Dynamics en Torque Vectoring by Braking. Het nodige koolstofvezel spoilerwerk maakt het geheel compleet.

Over een eventuele prijs is nog niets bekend, wel dat de levering ergens in 2015 plaats zal vinden.

Jaguar F-Type Project 7 British Racing Green Le Mans 2015 03 Jaguar F-Type Project 7 British Racing Green Le Mans 2015 15 Jaguar F-Type Project 7 British Racing Green Le Mans 2015 17 Jaguar F-Type Project 7 British Racing Green Le Mans 2015 18 Jaguar F-Type Project 7 British Racing Green Le Mans 2015 11 Jaguar F-Type Project 7 British Racing Green Le Mans 2015 12

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: