Zo kan een kitcar er ook uit zien: Aeromaster LMP Bentley Speed 8 Replica

Aeromaster presenteerde deze week, na vijf jaar ontwikkeling, een kitcar die een directe replica is van de Bentley Speed 8 LMP Le-Mans raceauto.

Althans voor 80-90% zeggen ze, want omwille van de aerodynamica en esthetiek hebben ze aan de vorm wat kleine wijzigingen toegevoegd.

Aeromaster LMP Bentley Speed 8 replica kit car Renault V6 Audi V8 2014 05

Uit het land van Vilner komt dus nu ook een Bentley kloon die 4,6 meter lang, bijna 2 meter breed en slechts 1 meter hoog is. De wielbasis bedraagt 2,7 meter waarbij aan de vooras 18”-inch en aan de achteras 19”-inch velgen gemonteerd worden.

Het totale gewicht komt dankzij het gebruik van de nodige glasvezelpanelen uit op 780 kilogram. Exclusief de motor wel te verstaan. Standaard wordt de Aeromaster LMP overigens als single-seater uitgeleverd maar desgewenst kan er ook een tweede stoeltje bijgeleverd worden.

Aeromaster LMP Bentley Speed 8 replica kit car Renault V6 Audi V8 2014 16

Over die motor gesproken, dat is meteen het grootste nadeel van dit pakket. Want onder de kap ligt een redelijk antieke 2,8-liter V6 van Renault uit 1998 met, hou je vast, 136Pk vermogen gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Aeromaster LMP Bentley Speed 8 replica kit car Renault V6 Audi V8 2014 17

Gelukkig snappen ze daar in Bulgarije ook wel dat je daar geen deuk in een pakje boter mee rijdt dus, wordt er al hard gesleuteld aan een versie met de bekende 4,2-liter V8 van Audi gekoppeld aan een zesbak.

Dat model maakt naar verluidt zeer binnenkort al z'n eerste testkilometers. Ook diverse aerodynamische aanpassingen staan al op de planning waaronder een diffusor.

Aeromaster LMP Bentley Speed 8 replica kit car Renault V6 Audi V8 2014 12

Rest ons nog de prijs te melden: voor ongever 12.500,- euro krijg je het chassis inclusief carrosserie, dat is exclusief motor en transmissie uiteraard.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: