Zo maken de meeste autofabrikanten hun reclamevideo's

Je gelooft het bijna niet totdat je de onderstaande video hebt gezien, maar de hierboven afgebeelde auto kan zich veranderen tot ieder gewenst model dat op dit moment op de markt is, was, of dat zelfs nog op de markt moet gaan komen.

De Blackbird zoals het product van de firma The Mill uit New York officieel heet, dient namelijk als chassis voor autofabrikanten, film- en reclamemakers die een basis nodig hebben voor hun virtuele modellen.

Het is een volledig aanpasbare elektrische “kart” waarvan de wielbasis, spoorbreedte en hoogte variabel zijn. Door middel van een druk op de knop kan de Blackbird tot 1 meter 20 langer of tot 25 centimeter breder gemaakt worden. Alleen nog de juiste velgen monteren en de aanwezige elektromotoren sturen de gewenste assen aan.

The Mill Blackbird video auto 03

Aan het eind van alle montagewerk zijn in de video alleen nog de wielen van de Blackbird te zien en de interactie daarvan met de weg en omgeving.

Camera’s aan de bovenkant van het chassis filmen die omgeving overigens door middel van 360-graden video die dan later de basis vormt voor de reflecties op de lak en de chromen-onderdelen van het gewenste model. Motion Tracking dus.

Zoals je hieronder kunt zien zijn de mogelijkheden eindeloos. Grote voordeel voor autofabrikanten is dat de video de nodige kosten bespaart en dat een video van een model al gemaakt kan worden voordat het op de markt is en zonder de blikken van de altijd nieuwsgierige spionagefotografen.

 

The Mill Blackbird video auto 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: