Zo. Nu eerst een Bavaria: Bentley Continental GT actiemodelletje

Om het 100-jarig bestaan te vieren, presenteert Bentley een uniek exemplaar van de Continental GT cabriolet. Dat exemplaar is onder handen genomen door de Mulliner-afdeling van het merk, een afdeling die volledig gericht is op het uitvoeren van de meest extreme wensen van klanten en waarvoor niets te gek is.

En zo zien we dus een Continental GT cabriolet die gewoon een simpel eerbetoon is aan de Duitse deelstaat Beieren. Niets meer en niets minder. De Continental is in Glacier White gespoten, heeft een Imperial Blue-kleurig dak en daarmee is deze GT uitgevoerd in de kleuren van de vlag van de deelstaat. Je voelde 'm al aankomen natuurlijk.

Die vlag keert uiteraard ook nog eens terug op de hoofdsteunen en op de kleine logo’s op de voorschermen. Een setje 22”-inch velgen maken het geheel aan de buitenkant compleet. De aandrijving wordt verzorgd door de bekende 6,0-liter twaalfcilindermotor met een vermogen van 467 kW/635 pk en is verder niet aangepast. Dit unieke Beierse exemplaar knalt daarmee ook in 3,7 seconden naar de 100 km/h en gaat desgewenst door tot 333 km/h.

Bentley noemt overigens niet de prijs voor deze 4,85 meter lange GT want je kunt ‘m zo toch niet kopen. Geïnteresseerden kunnen wel gewoon een standaard Continental GT W12 aanschaffen en meteen daarna eens een goed gesprek met hun Mulliner-vertegenwoordiger opstarten. Zeker weten dat er dan nog veel meer mogelijkheden zijn.


Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: