Zo wordt de Alfa Romeo 4C gebouwd en meer Lauch Editions voor NL

Iedere Alfa Romeo fan weet dat de nieuwe 4C door Maserati gebouwd wordt. In de fabriek aldaar rolt er iedere 20 minuten een 4C van de band en jaarlijks zal Maserati 3.500 stuks van Alfa 's nieuwste sportrakkertje produceren.

Voor de Alfisti onder ons heeft de persafdeling van Alfa Romeo een hele berg foto's van het productieproces vrijgegeven. Op die foto's lijken overigens exemplaren voor de Amerikaanse markt zichtbaar te zijn gezien de (lelijke) kleine gele reflectoren bij de spatborden.

Overigens is vandaag ook bekend geworden dat er vier meer Launch Editions voor de Nederlandse markt beschikbaar zijn. In eerste instantie zouden er slechts 12 stuks van op 's lands wegen rijden maar dat worden er dus nu zestien.

De 4C Launch Edition is verkrijgbaar in Carrara White en Alfa Red en beschikt over een koolstofvezel aerodynamicapakket, achterspoiler en buitenspiegelkappen. Verder zijn zaken als een in aluminium uitgevoerde diffuser, een sportuitlaat, gekleurde remklauwen en lichtmetaal in de maat 19"-inch achter en 18"-inch voor gemonteerd. De prijs bedraagt 68 mille. Meer informatie vind je hier.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: