Zo ziet de nieuwe Toyota Prius er uit

De Toyota Prius heeft inmiddels over de gehele wereld een trouwe schare fans en ook in ons land zie je het model vaker dan je lief op ’s-Heeren wegen.

Dankzij een lekje ergens op het internet kunnen we je nu al het ontwerp laten zien van de gloednieuwe Prius die naar verluidt z’n debuut gaat maken tijdens de Tokyo Motor Show die in Oktober van dit jaar (dus net na de IAA) van start gaat.

De nieuwe Toyota Prius wordt 4,55m lang, 1 meter 77 breed en de hoogte bedraagt 1,49m. De Japanners hebben de Prius ook op dieet gestuurd want voortaan bedraagt het gewicht 1.280 kilogram voor de normale versie en 1.350 kilogram voor de versie die aan het stopcontact opgeladen kan worden.

Het design vertoond opvallend veel overeenkomsten met de waterstofauto Mirai waarbij gekozen is voor een model dat ergens tussen een hatchback en een stationwagon in ligt. Het uiterlijk van de plug-in hybrid-versie, die op de foto’s in het blauw te zien is, is iets anders vormgegeven en daarmee ziet ‘ ie er een stukje te braaf uit in mijn ogen.

Onder de kap is uiteraard de derde generatie van het Toyota Hybrid System te vinden dat nog steeds een 1,8-liter viercilinder benzine (105Pk) koppelt aan een elektromotor (90Pk).

Gezamenlijk komt het vermogen dan ergens tussen de 145 en 150Pk te liggen waarbij het verbruik volgens de Japanners nog gunstiger is dan voorheen. Nu zou 1 op 40 haalbaar moeten zijn, terwijl de plug-in omgereken op 1:70 uitkomt.

De nieuwe Toyota Prius staat als alles goed gaat ergens in het voorjaar van volgend jaar in de showrooms.

Toyota Prius PHEV plug in hybride 2016 01 Toyota Prius PHEV plug in hybride 2016 02 Toyota Prius PHEV plug in hybride 2016 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: