Zo ziet de vernieuwde Mercedes-Benz E63 AMG 4-Matic er uit

Als petrolhead en bezoeker van deze site weet je natuurlijk allang dat volgende week de NAIAS, oftewel de North American International Auto Show van start gaat.

Dan weet je ook de Mercedes daar niet alleen de CLA maar ook de vernieuwde E63 AMG 4-Matic presenteert. Vandaag is een eerste foto van de Mercedes NAIAS line-up verschenen met daarin ook de nieuwe E63.

Mercedes' snelste E-klasse onderscheidt zich duidelijk van de overige E-klasses door een imposante voorbumper, uitgeklopte wielkasten en sideskirts. Meest opvallende is de grille die nu nog maar uit één balk bestaat. Een nieuw setje velgen zal ook te bewonderen zijn.

De E 63 AMG krijgt gewoon weer de 5,4-liter V8 bi-turbo motor onder de motorkap, waarschijnlijk goed voor 550Pk. Met het optionele AMG Performance pakket komt dat waarschijnlijk rond de 580 uit. Ter vergelijk: in de huidige E63 AMG levert de V8 525Pk en 700 Nm; met het optionele AMG Performance Package is dat 557Pk en 800 Nm koppel.

Zoals al eerder gemeld komt de E63 AMG voortaan met 4-Matic vierwielaandrijving. Nog niet bekend is of de E63 ook nog met achterwielaandrijving leverbaar wordt.

Mocht je de video nog niet gezien hebben dan vind je hier alvast een video over de nieuwe E63 AMG.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: