Zo zou de Europese versie van de Ford Edge er uit kunnen zien

Ondanks een slechte naam de afgelopen jaren worden SUV’s steeds populairder.

Om ook in het luxere SUV-segment goed beslagen ten ijs te komen presenteert Ford tijdens de LA AutoShow een Concept van de Europese versie van de Edge, waarvan de verwachting is dat deze nauwelijks gewijzigd in 2015 bij de dealer staat.

Ford Edge Europa Concept rood 2015 01

De Edge beschikt over een aantal innovaties waarvan de (her)sluitbare openingen in de grille misschien nog wel de meest opvallende zijn. Ze openen automatisch als er extra motorkoeling nodig is en sluiten weer als dat noodzakelijk is. Dit alles uiteraard ter bevordering van de aërodynamica.

Ford Edge Europa Concept rood 2015 06

Ook zijn er de nodige assistentiesystemen. Zo kan de auto zichzelf inparkeren. Op zich is dat tegenwoordig niet speciaal, maar dat wordt het wel als je weet dat de Edge dat ook kan als de bestuurder buiten de auto staat.

Verder kan de Edge objecten detecteren en deze indien nodig ontwijken middels stuur- en remingrepen. Verder zijn er nog zaken als actieve rijbaanhulp, blinde hoek detectie, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en adaptieve cruisecontrole.

Ford Edge Europa Concept rood 2015 15

Onder de kap zullen diverse motoren uit de EcoBoost-generatie te vinden zijn, welke dat zijn is uiteraard nog niet bekend.

In de tweede helft van volgend jaar verwachten we meer details.

Ford Edge Europa Concept rood 2015 11 Ford Edge Europa Concept rood 2015 09 Ford Edge Europa Concept rood 2015 14 Ford Edge Europa Concept rood 2015 05 Ford Edge Europa Concept rood 2015 04 Ford Edge Europa Concept rood 2015 07

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: