Zoals verwacht: nieuwe Renault Scénic krijgt vijf sterren

De nieuwe generatie van de Renault Scénic heeft de maximale veiligheidsscore van vijf sterren behaald in de veiligheidstest van de onafhankelijke organisatie Euro NCAP. Deze generatie Scénic is daarmee het twintigste model van de Fransen met de maximale Euro NCAP-veiligheidsscore.

Ook nu Euro NCAP nieuwe auto’s volgens een strenger protocol test vanaf 2016, scoort de Scénic op alle onderdelen bijzonder hoog. Voor volwassenen-, kind- en voetgangersbescherming scoort de SCÉNIC respectievelijk 90, 82 en 67 procent. Goed voor de maximale score van vijf sterren.

De nieuwe Scénic heeft een doordachte veiligheidsconstructie en slimme absorptiezones om de energie die vrijkomt bij een impact zo efficiënt mogelijk te absorberen. De impact op inzittenden vermindert hierdoor aanzienlijk. De SCÉNIC heeft onder meer ultra-sterke elastische staalsoorten die per vierkante millimeter tot 120 kilogram druk kunnen weerstaan.

Het model is behalve van diverse veiligheidssystemen – zoals een noodremsysteem met voetgangersherkenning (uniek in het segment), Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, vermoeidheidsherkenning en adaptieve cruisecontrol – ook voorzien van diverse airbags, waaronder twee gordijnairbags voor zowel de voorste als de tweede zitrij, plus twee thorax-airbags voorin.

Twee innovatieve airbags op borsthoogte van de inzittenden voorin maken gebruik van adaptieve technologie, waarbij met behulp van sensoren het opblaasniveau van de airbag wordt aangepast aan het postuur van zowel de bestuurder als de voorpassagier.

De nieuwe Scénic staat medio oktober in de showroom en de Grand Scénic volgt in december. Renault maakt de prijzen later bekend. Meer info en details vind je hier.

Renault Scenic geel primeur geneve 2017 26 Renault Scenic geel primeur geneve 2017 25 Renault Scenic geel primeur geneve 2017 24 Renault Scenic geel primeur geneve 2017 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: