Zoek de verschillen: de details van de vernieuwde Opel Insignia

De Opel Insignia is een onopvallende verschijning op onze wegen en dat is eigenlijk volkomen onterecht. In zijn huidige vorm is de Insignia namelijk een dijk van een auto die dankzij z'n prijs en uitstekende rijeigenschappen op ieders lijstje zou moeten staan die op zoek is naar een goede middenklasser.

De Duitsers hebben inmiddels de vernieuwde Insignia aangekondigd en die wijkt qua uiterlijk nauwelijks af van het model wat nu in de showroom staat. Een gemiste kans, maar dat neemt niet weg dat de Insignia opnieuw het nodige te bieden heeft waaronder de beste stoelen en het beste licht in z'n klasse.

Opel rust de Insignia voortaan uit met de nieuwste generatie IntelliLux LED koplampen die het zicht in het donker nog verder verbeteren. De nieuwe generatie gaat schuil onder de naam Adaptive IntelliLux LED Pixel Light en bestaat voortaan niet meer uit 32 maar uit 168 LED-elementen. De verlichting reageert daarbij nog sneller en nauwkeuriger op tegemoet komend verkeer en voorliggers om verblinding te voorkomen.

Twee controle-units passen de bundels van groot licht in milliseconden aan. De een stuurt de informatie van de frontcamera naar een tweede ontvangende unit in de koplamp. Het grote aantal LED-elementen maakt zeer nauwkeurige aanpassing van lichtbundels mogelijk. Het met groot licht verlichte deel van de weg is groter dan voorheen en weggebruikers voor de auto worden nog nauwkeuriger uit de lichtbundel ‘gesneden’.

De reikwijdte en de richting van het licht variëren al naar gelang de verkeerssituatie en de omgeving. De verlichting kan zich aanpassen aan bochten en slecht weer en stelt zich in op stad, plattelandswegen en snelweg, plus geoptimaliseerd licht voor parkeren. Opel is erin geslaagd om de koplampen op de snelweg nog beter te laten werken. In bochten naar links schijnt de lichtbundel aan de linkerkant verder, zodat de bestuurder bijvoorbeeld verkeersborden eerder opmerkt. Bij een bocht naar rechts in snelwegmodus schijnt de bundel verder aan de rechterkant van de weg om verblinding van tegemoetkomend verkeer te voorkomen.

De kracht van het nieuwe systeem is aanmerkelijk groter. De 84 elementen zijn per koplamp in drie rijen geplaatst om zo een zeer platte koplampunit te krijgen, los van bochtenverlichting, een grootlichtseinmodule en de kenmerkende LED-dagrijverlichting onder de koplampen.

De nieuwe generatie Insignia zit verder vol met de nodige snufjes. De Grand Sport en Sports Tourer zijn bijvoorbeeld uitgerust met een digitale achteruitrijcamera, wat een primeur schijnt te zijn. Het systeem is gekoppeld aan een radar gestuurd Rear Cross Traffic Alert, dat waarschuwt als verkeer aan de achterzijde van opzij nadert. Het systeem maakt gebruik van radarsensoren om objecten onder een hoek van 90 graden achter de Insignia te detecteren binnen een afstand tot 20 meter. Als die er zijn, krijgt de bestuurder een waarschuwing met geluid en visueel via het display.

Andere systemen die verder bijdragen aan de veiligheid zijn onder meer Forward Collision Alert met emergency braking en voetgangersherkenning en een Head-up display. De inzittenden van de Insignia kunnen op optimale connectiviteit vertrouwen dankzij excellente infotainmentsystemen met TFT-kleurenschermen. De lijst opties omvat onder meer E-Call en draadloos opladen van daarvoor geschikte smartphones.

Alle infotainmentsystemen zijn compatible met Apple CarPlay en Android Auto, van de Multimedia Radio en Multimedia Navi tot en met de Multimedia Navi Pro. Dit topsysteem biedt talrijke Connected Navigation services. Met actuele verkeersinformatie, online kaartupdates en op verkeer anticiperende navigatie wordt rijden nog relaxter. Nieuwe symbolen geven het navigatiedisplay een frissere en moderne uitstraling. Datzelfde geldt voor het instrumentarium.

Als E-Call is geïnstalleerd wordt automatisch een noodoproep naar hulpdiensten gestuurd zodra de gordelspanners en de airbags in werking zijn gekomen. De bestuurder kan ook zelf hulpdiensten oproepen als dat nodig is met een druk op de rode knop.

Ergonomische AGR-gecertificeerde stoelen zijn optioneel verkrijgbaar voor bestuurder en voorpassagier. Smartphones zijn draadloos op te laden mits daarvoor geschikt. De achterklep van de Sports Tourer is automatisch te openen en te sluiten door de voet onderlangs sensors in de achterbumper te bewegen.

Ook op het vlak van efficiëntie maakt de Insignia een stap voorwaarts, dankzij lichtere constructies en volledig nieuwe benzine- en dieselmotoren. Daar blijft het voorlopig bij, want Opel houdt de kaken nog stijf op elkaar als het gaat om de specificaties van deze motoren. Laten we in ieder geval hopen dat er geen driecilinders in het vooronder komen te liggen.

De nieuwe Insignia staat begin volgend jaar bij de dealer. Hieronder zie je nog even de nieuwe vs. de oude. Ik zou zeggen, zoek de verschillen!

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: