Zoek de verschillen: dit is de vernieuwde Skoda Fabia

Skoda geeft een vervolg aan het succes van de Fabia met verbeteringen op het gebied van design en techniek. Het populaire compacte model van de Tsjechische autofabrikant is nog aantrekkelijker door vernieuwingen aan de voor- en achterzijde, met voor het eerst LED-koplampen en -achterlichten.

Daarnaast is het interieur verder verfijnd. Skoda rust de vernieuwde Fabia uit met waardeloze 1.0-liter benzinemotoren en breidt het aantal innovatieve assistentiesystemen verder uit.

In- en exterieur met nieuwe designaccenten

Het gewijzigde ontwerp van de voor- en achterzijde zorgt voor een wat strakkere uitstraling, maar de verschillen ten opzichte van het huidige model zijn minimaal. Met vernieuwde koplampen en mistlampunits en moderne verlichtingstechniek is de Fabia weer bij de tijd. Voor het eerst is het model leverbaar met LED-verlichting voor en achter.

Het assortiment lichtmetalen velgen is verder uitgebreid - inclusief 18" -inch velgen, maar die zijn er vooralsnog  voor de hatchback. Het nieuw ontworpen instrumentenpaneel, nieuwe sierstrips voor het dashboard en tweekleurige oppervlakken zorgen ook aan de binnenkant voor een wat strakker voorkomen.

Motoren

De nieuwe Skoda Fabia wordt leverbaar met vier driecilinder benzinemotoren met een cilinderinhoud van 1,0 liter. Niemand wil eigenlijk een driecilinder maar je ontkomt er niet aan en in de Fabia leveren ze voortaan leveren 44 kW/60 pk of 55 kW/75 pk.

Daarnaast is de Fabia leverbaar met twee TSI-motoren die dankzij geavanceerde motortechnologie met turbo’s en directe benzine-inspuiting 70 kW/95 pk en 81 kW/110 pk leveren. De krachtigste van de vier motoren is optioneel leverbaar met een 7-traps DSG-automaat met dubbele koppeling.

Assistentiesystemen

De nieuwe blind spot detectie waarschuwt bij het rijden op wegen met meerdere rijstroken voor voertuigen die zich in de dode hoek bevinden of die snel van achteren naderen. Rear Traffic Alert houdt in de gaten wat er achter de Fabia gebeurt en waarschuwt voor naderend verkeer als de bestuurder achteruit rijdt. Ook komt een Grootlichtassistent in de toekomst beschikbaar. Het schakelt van grootlicht automatisch over naar dimlicht zodra de technologie andere voertuigen detecteert.

Infotainmentsysteem nu met 6,5 inch scherm

Een 6,5"-inch display maakt bij de vernieuwde Fabia deel uit van de uitrusting van het infotainmentsysteem Swing. In combinatie met het Amundsen-navigatiesysteem biedt de Skoda Fabia nu ook online verkeersinformatie, met realtime waarschuwingen voor verkeersopstoppingen.

De SmartLink + -technologie ondersteunt voortaan Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink en SmartGate.

Uitbreiding van ‘Simply Clever’-functies

Net als bij de vorige versie van de populaire Fabia is ook de vernieuwde versie voorzien van talrijke praktische details die het comfort en de functionaliteit in het dagelijks leven vergroten. Deze 'Simply Clever'-functies breidt Skoda nu nog verder uit. Zo is een ijskrabber nu geïntegreerd in de tankvulklep en kun je er tevens de profieldiepte van de band mee meten.

Tegen meerprijs zijn USB-poorten ook voor de achterpassagiers leverbaar. Optioneel is de bagageruimte uit te rusten met een bodem die dubbelzijdig is te gebruiken. Nog een handige feature is de uitneembare LED-zaklamp in het zijvak van de kofferruimte van de Skoda Fabia Combi.

De vernieuwde Fabia beleeft zijn wereldpremière op de Internationale Autosalon van Genève; vanaf de tweede helft van dit jaar staat hij bij de dealer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: