Zoek de verschillen: Hyundai iX35 facelift

Als autoliefhebber heb je zo af en toe een auto waar je een gruwelijke hekel aan hebt. Ikzelf heb dat bijvoorbeeld met de auto uit dit bericht, de Hyundai iX35.

Gelukkig voor Hyundai is niet iedereen dat met me eens, want inmiddels is de iX35 met 300.000 verkochte exemplaren de bestverkopende Hyundai ooit in Europa. Reden om bij de opfrissing natuurlijk voorzichtig te werk te gaan.

Aan de buitenkant vallen de wijzigingen dus mee, onderhuids is er echter wel het nodige veranderd, onder andere op motorisch gebied. Zo heeft de zogenoemde ‘Theta II’-motor plaatsgemaakt voor een bijzonder efficiënte 2.0-liter GDI-benzinemotor (Gasoline Direct Injection). De nieuwe krachtbron, die in Hyundai’s onderzoekscentrum in het Duitse Rüsselsheim is ontwikkeld, levert een vermogen van 166Pk en een koppel van 205Nm.

Hyundai iX35 facelift blauw 2015 01

Tevens is de motor uitgerust met een nieuw ontwikkeld lagedrukuitlaatgasrecirculatie-systeem (LP EGR), dat zorgt voor een significante verlaging van het brandstofverbruik. De nieuwe 2.0 GDI-benzinemotor wordt leverbaar met een handgeschakelde zes versnellingsbak of optioneel met een zestrapsautomaat.

Verder is de 136Pk sterke 2.0 CRDi EVGT-dieselmotor (normaal met 184Pk) voortaan ook leverbaar in combinatie met vierwielaandrijving en een zestrapsautomaat. Ook is de CO2-uitstoot van de 2.0 CRDI-motor met bijna 12 procent verlaagd.

De Hyundai iX35 modeljaar 2014 wordt verder leverbaar met het Flex Steer-systeem. Het systeem biedt drie rijstanden – Normal, Comfort en Sport – waarmee de bestuurder de tegendruk van de stuurbekrachtiging naar wens kan aanpassen. En daarmee wordt één van de grootste kritiekpunten van de huidige generatie iX35 aangepakt. Daarnaast is ook het onderstel van de auto verder verfijnd, wat volgens Hyundai resulteert in een betere wegligging en verbeterde rijeigenschappen.

Hyundai iX35 facelift blauw 2015 02

Verdere nieuwtjes zijn parkeersensoren aan de voorzijde en ESC (elektronische stabiliteitscontrole) met speciale aanhangwagenmodus. Een nieuw Supercluster (de auteur lacht nu even) met 4,2"-inch TFT-beeldscherm is in de i-Catcher-uitvoering verkrijgbaar. Bovendien is een uitgebreid audio- en navigatiesysteem in combinatie met een groter 7"-inch display in de middenconsole leverbaar.

Voor beter zicht en betere zichtbaarheid is de iX35 voor het eerst ook leverbaar met bi-xenon verlichting. LED-dagrijverlichting behoort tot de standaarduitrusting en vanaf de i-Vision-uitvoering geldt hetzelfde voor LED-achterlichten. Uiteraard zijn ook de velgen van een nieuw design voorzien en leverbaar in 16"-, 17"- of 18"-inch. Die laatste twee zijn voorzien van een metallic grijze afwerking.

In Nederland is de vernieuwde Hyundai ix35 verkrijgbaar met keus uit vijf comfortpakketten, drie motoren met handgeschakelde transmissie of een automaat met een 2WD- of 4WD-configuratie en in elf kleuren. De vanafprijs bedraagt 25.995,- euro.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: