Zoek de verschillen: Seat voorziet Leon van meest minimale facelift ooit

Seat vervolgt het grootste modellenoffensief in zijn historie met de vernieuwde Seat Leon, één van de drie pijlers onder het merk naast de Ibiza en de SUV-range.

Alhoewel vernieuwd is een groot woord, want je moet echt wel een paar honderd keer kijken voordat je de verschillen ziet. De voor- en achterzijde zijn scherper dan die van het huidige model, onder meer dankzij nieuw vormgegeven bumpers. De auto oogt volgens Seat voortaan breder door de 40 millimeter bredere grille, die van meer chroomaccenten is voorzien.

Ook de nieuwe achterlichten springen in het oog, net als de koplampen met Full-LED technologie die ook bij slechte weersomstandigheden voor goed zicht en een goede zichtbaarheid zorgen. De knipperlichten en mistlampen zijn eveneens voorzien van LED-technologie. Net als voorheen wordt de vernieuwde Leon leverbaar als 3-deurs, 5-deurs en ST.

De binnenzijde staat eveneens op een hoger plan, wat de kwaliteitsbeleving in het interieur nog verder vergroot. Highlights zijn hier een betere geluidsisolatie, regelbare LED-ambianceverlichting en een nieuw ontworpen 8”-inch display dat ervoor zorgt dat er minder knoppen op de middenconsole zitten dan voorheen.

seat-leon-st-sc-hatchback-5-deurs-led-facelift-2017-01

Nieuwste rijassistentiesystemen

De bestuurder wordt in de nieuwe Leon maximaal ondersteund door de nieuwste assistentiesystemen. Een voorbeeld daarvan is Traffic jam assist, dat er samen met Lane Assist en Adaptive Cruise Control (ACC) voor zorgt dat de auto in files automatisch stuurt, accelereert en remt binnen de systeemgrenzen, met een maximale snelheid van 60 km/h.

Een andere nieuwe feature is de automatische noodstopfunctie van de Adaptive Cruise Control. Het Pedestrian Protection System herkent auto’s en voetgangers en Emergency assist grijpt in als de bestuurder tijdens het rijden onwel wordt.

Nieuw bij de Seat Leon is de middenconsole met elektronische handrem, Verkeersborden herkenning en de meest geavanceerde parkeerassistentiesystemen die hulp bieden bij zowel parallel als overdwars parkeren. Het camera- en navigatiesysteem zijn verbeterd, een groter aantal verkeersborden wordt herkend.

seat-leon-st-sc-hatchback-5-deurs-led-facelift-2017-04

Maximale connectiviteit

Voor maximale connectiviteit zorgt de nieuwste generatie Easy Connect infotainmentsystemen, Seat Full Link en de Seat ConnectApp met spraakherkenning en gebarenbesturing, waardoor functies geselecteerd kunnen worden door een simpele vingerbeweging op het touchscreen.

Het Media system navi plus met 8"-inch display vormt de highlight van de nieuwe generatie infotainmentsystemen. Ook kan de telefoon voortaan draadloos worden opgeladen via de draadloze telefoonlader. Seat Full Link biedt connectiviteitsmogelijkheden voor gebruikers van praktisch alle smartphones. Ook Apple CarPlay en later Android Auto worden ondersteunt.

De vernieuwde Seat Leon wordt aangeboden in vier uitrustingsniveaus. Nieuw is de Xcellence-uitvoering, waarmee Seat nadrukkelijk focust op luxe en comfort. Deze variant beschikt bijvoorbeeld over extra luxueuze bekleding (Alcantara en leer zijn tegen meerprijs leverbaar), hoogwaardige afwerking en ambianceverlichting met meerdere kleuren.

seat-leon-st-sc-hatchback-5-deurs-led-facelift-2017-07

Andere opvallende zaken zijn de aluminium Xcellence instaplijsten, het LED-interieurverlichtingspakket en het Keyless entry/go systeem. Nieuwe 1.6 TDI en 1.0 TSI met DSG Het motorengamma van de nieuwe Leon biedt voor elk wat wils, met tal van diesel- en benzinemotoren en een CNG-variant (Compressed Natural Gas, oftewel aardgas).

Aan de dieselreeks – die oploopt tot de 184 pk sterke 2.0 TDI – is een nieuwe 1.6 TDI met 85 kW/115 pk toegevoegd. Eveneens nieuw voor de Leon 5-deurs en ST is de combinatie van de 1.0 TSI benzinemotor met 7-traps DSG-automaat. Qua vermogen loopt het aanbod aan benzinemotoren uiteen van 115 tot 180 pk.

De vernieuwde Seat Leon vormt de tweede stap in Seat’s grootste modellenoffensief ooit. Na de Seat Ateca en vernieuwde Seat Leon worden de komende maanden nog twee nieuwe modellen gelanceerd: de vijfde generatie Ibiza en de Seat Arona, een nieuwe SUV crossover. Ook zal aan de Leon-reeks nog de CUPRA worden toegevoegd.

seat-leon-st-sc-hatchback-5-deurs-led-facelift-2017-09 seat-leon-st-sc-hatchback-5-deurs-led-facelift-2017-11 seat-leon-st-sc-hatchback-5-deurs-led-facelift-2017-02 seat-leon-st-sc-hatchback-5-deurs-led-facelift-2017-13

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: