Zoek de verschillen: Volvo voorziet S90/V90 van een update

Volvo heeft ons vandaag laten weten dat de S90 en V90 inclusief de Cross Country van een update zijn voorzien. Onder meer het interieur van deze modellen is verder verfijnd en voorzien van een geheel nieuw, modern audiosysteem van Bowers & Wilkins. Ander nieuws is dat de Mild hybrid-aandrijflijn vanaf nu beschikbaar is voor alle Volvo-modellen.

De designers van Volvo hebben ook de voor- en achterzijde van de Volvo S90 en Volvo V90 verder verfijnd. Daar moet je echter wel een keer of acht voor kijken om de verschillen te zien. Zo zijn de mistlampen, het onderste gedeelte van de voorbumper en de spoiler opnieuw ontworpen.

Het meest opvallende aan de V90 (Cross Country) is het nieuwe design van de Full-LED achterlichten, die voortaan voorzien zijn van dynamische richtingaanwijzers. Ook zijn er nieuwe carrosseriekleuren en optionele lichtmetalen velgen leverbaar.

Het uitgebreide, nieuwe Bowers & Wilkins audiosysteem biedt nu een nog betere geluidskwaliteit. Dat is te danken aan de verbeterde versterker, de automatische ‘noise cancellation’ en een nieuwe instelling die de sound van je favoriete muziekgenre benadert.

Ook nieuw in het interieur is de Advanced Air Cleaner met een zogenaamd PM 2,5 fijnstofsensor. De bestuurder kan op het scherm in het midden van het dashboard de luchtkwaliteit in de auto in de gaten houden. Desgewenst kan de Advanced Air Cleaner de lucht in het interieur binnen een paar minuten ontdoen van zelfs de kleinste fijnstofdeeltjes.

Het nieuwe audiosysteem van Bowers & Wilkins en de Advanced Air Cleaner zijn trouwens ook meteen leverbaar op de S60/V60 en XC60, die eveneens gebaseerd zij op de Scalable Product Architecture (SPA). Verder zijn al de hierboven genoemde modellen voortaan achterin voorzien van dubbele USB-C-aansluitingen in plaats van 12-voltaansluitingen.

Voor het interieur van de 90- en 60-serie is tenslotte nog de exclusieve handgemaakte wollen stoelbekleding leverbaar die Volvo vorig jaar introduceerde in de XC90. Voor de meest luxe uitvoeringsniveaus biedt Volvo een interieur dat geheel vrij is van leder.

Naast het uitgebreide plug-in hybrid programma van Volvo wordt wederom een nieuwe plug-in hybride variant aan het V90 gamma toegevoegd. Vanaf de zomer van 2020 komt de T6 Plug-in hybrid het programma versterken. De 340 pk vermogende T6 Plug-in hybrid zal samen met de 390 pk sterke T8 Plug-in hybrid naar verwachting de best verkopende motorisatie worden binnen de V90 modelreeks.

Prijzen en specificaties voor de Nederlandse markt worden in een later stadium uitgelicht.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: