Zut alors, de DS9 is een prachtige automobiel geworden

Eerlijk is eerlijk, ik heb persoonlijk niets met Franse auto’s. Helaas zijn te veel negatieve ervaringen daar debet aan, in het bijzonder die met een Renault Mégane Cabriolet maar daar gaan we ’t hier niet over hebben.

Toch volg ik met interesse de ontwikkeling van DS Automobiles, een merk dat tegenwoordig in de persoon van Ivo Groen over een Nederlandse design chef beschikt. En wat er de laatste tijd allemaal uit Parijs komt in de vorm van de DS3 Crossback en de DS7 Crossback is absoluut qua uiterlijk niet verkeerd.

Daar komt nu echter een overtreffende trap bij, want met de DS9 komt er een prachtige limousine in het gamma bij. Een limousine die ondanks het feit dat ‘ie overduidelijk z’n technische basis met de lelijke Peugeot 508 deelt, misschien wel meteen de mooiste in z’n klasse is op het gebied van design.

Waarschijnlijk omdat de wielbasis van het EMP2-platform voor de DS9 met 10 centimeter verlengd is ten opzichte van die 508 en de totale lengte zelfs met 18 centimeter is toegenomen tot 4 meter 93.

De voorkant is uiteraard voorzien van de bij het merk bekende grille met chromen afwerking en verticale LED-strips. Opvallend is de aluminium sierstrip die in het verlengde van het op de motorkap geplaatste DS-logo over de lengte van de motorkap loopt.

Aan de zijkant zijn de ramen niet zonder stijl zoals bij de 508 wel het geval is, maar zijn de handgrepen in de koets verzonken voor een mooier en vooral gladder uiterlijk. Verder is de DS9 in tegenstelling tot de 508 namelijk geen lift/hatchback, maar een limousine.

Onder de kap zal in eerste instantie een E-Tense plug-in hybride aandrijflijn beschikbaar zijn die zo uit de 508 en 3008 is overgenomen. Het gaat dan om de 180pk sterke 1,6-liter Puretech benzinemotor die gekoppeld is aan een 110pk sterke elektromotor. Het totale vermogen komt uit op 225pk.

Het accupakket heeft een capaciteit van 11,9 kWh en volgens het merk zou de DS9 daar ergens tussen de 40 en 50 kilometer volledig elektrisch mee moeten kunnen afleggen. De topsnelheid is dan begrensd op 135 km/h, terwijl een automatische versnellingsbak met acht verzetten standaard van de partij is.

Binnen niet al te lange tijd volgen nog een vierwielaangedreven plug-in hybride topmodel dat over 360pk zou moeten beschikken en een voorwielaangedreven plug-in hybride met 250 pk en een grotere actieradius dan de hierboven omschreven aandrijflijn.

Naar verluidt komt er geen diesel, maar mogelijk nog wel een benzinevariant in de vorm van de hierboven genoemde 1.6, maar dan zonder de hybridetechniek en opvallend genoeg wel hetzelfde vermogen van 225pk.

Net als de DS7 Crossback beschikt de DS9 over DS Active Scan Suspension, een systeem waarbij een camera en sensoren veranderingen in het wegdek registreren waarmee dan de demping is aan te passen.

Uiteraard kan de DS9 semiautonoom rijden dankzij DS Drive Assist dat samenwerkt met de adaptieve cruise controle die werkzaam is tussen de 0 en 180 km/h, maar pas vanaf 30 km/h ingeschakeld kan worden.

Optioneel zijn matrix-LED verlichting (DS Active LED Vision), een elektrisch verwarm- en koelbare achterbank inclusief massagefunctie, een nachtzichtassistent (DS Night Vision) en een Focal Electra-audiosysteem met veertien luidsprekers leverbaar.

Het absolute topmodel gaat schuil onder de naam Inspiration Opéra en daar hebben we binnenkort meer informatie over. Net zoals over de mindere uitvoeringen uiteraard.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: