Zware jongen: BMW X5 Security Plus

Tijdens de komende Moscow International Automobile Salon, die gehouden wordt van 25 tot 28 November, presenteert BMW de productieversie van de X5 Security Plus.

De X5 Security Plus stond vorig jaar September nog op de IAA in Frankfurt en heeft dus nu het productiestadium bereikt. Dat is overigens niet zonder slag, stoot of beschieting gegaan zoals op de bijgevoegde foto’s te zien is.

BMW X5 Security Plus F15 Bruin VR4 VR6 12

Het merk heeft de X5 voorzien van een speciale veiligheidscel die opgebouwd is uit de nodige kogelwerende materialen en uiteraard zijn ook de ruiten voorzien van polycarbonaat veiligheidsglas. Dankzij dit alles bereikt de Security Plus een VR6-beschermingsniveau en dat betekent bescherming tegen handgranaten, bermbommen en 7.62 / AK47 munitie.

Eventueel is een lichtere versie beschikbaar die schuil gaat onder de naam X5 Security en die bescherming biedt tot VR-klasse 4. Dat betekent een extra bescherming tegen handvuurwapens en straatcriminaliteit.

Onder de kap van beide modellen is altijd de 4,4-liter V8 benzine te vinden die er 450Pk uitperst. Een achttrapsautomaat en x-Drive vierwielaandrijving zijn ook van de partij. Over prijzen wordt niet gesproken, net zoals over het gewicht.

BMW X5 Security Plus F15 Bruin VR4 VR6 09 BMW X5 Security Plus F15 Bruin VR4 VR6 01 BMW X5 Security Plus F15 Bruin VR4 VR6 10

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: